Klassisk dansk kage med æblegrød, æblekagerasp, makroner og flødeskum. Æblekage er en dejlig dessert ovenpå et godt måltid mad, og det er noget de fleste elsker.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Nedkøling 1 timet
Samlet tid 1 timet50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Æblegrød
1kgæbler, skrællet, kernehus fjernet og skåret i tern.
2dlvand
1tskvaniljepasta, eller kornene fra en vaniljestang
Kom æbletern, vand og vanilje i en gryde og kog op.
1 kg æbler, 1 tsk vaniljepasta, 2 dl vand
Når æblerne begynder at koge ud, tilsættes sukkeret. Kog grøden ved lav varme indtil den har den konsistens du gerne vil have. Jeg synes godt der må være lidt æblestykker tilbage. Alt efter æblesort og størrelsen på dine æbletern tager det omkring 15 minutter.
50 g sukker
Når du er tilfreds med konsistensen smager du grøden til, og ser om den behøver mere sukker. Til æblekage må æblegrøden gerne være lidt syrlig, da resten af elementerne er søde i desserten. Det er derfor vigtigt at den ikke bliver for sød.
Når du er tilfreds med smag og konsistens, skal grøden køle ned inden den skal i desserten.
Æblekagerasp
Smelt smør på en pande. Bland rasp og sukker sammen, og kom det ned i det smeltede smør. Steg raspen til den er gylden, og begynder at klumpe lidt sammen. Så skal den tages af og køle ned på et stykke bagepapir.
25 g smør, 25 g sukker, 50 g rasp
Samling
Nu desserterne skal samles. Kom først et lag æblegrød i bunden af glassene, og drys med 1-2 spsk. æblekagerasp.
Knus makronerne i hænderne og fordel dem ovenpå raspen.
6 makroner
Kom igen et lag æblegrød ovenpå.
Pisk fløden til en blød flødeskum, og fordel den ovenpå desserterne. Pynt med æblegele, og drys evt. med lidt knuste makroner på toppen. Nu er desserten klar til servering.
¼ l piskefløde, Æblegele
Noter
Ingrediensnoter
Rasp - Det er almindeligt rasp vi bruger når vi skal lave en klassisk hjemmelavet æblekagerasp. Hvis du vil have knas med mere tekstur, så kan du lave den af havregryn. Skift blot rasp ud med havregryn og følg opskriften.
Servering
Denne dessert serverer vi altid i glas, fordi det er nemt og smukt at servere. Hvis du hellere vil servere den i en stor skål, kan du sagtens gøre det. Lav så 3 lag æblegrød med 2 lag knas af rasp og makroner i mellem. Top med flødeskum og pynt med gele.
Frysning af æblegrød
Hvis du har flere æbler end du kan bruge lige nu, så kan grøden sagtens fryses ned, og så kan du altid tage den op når lysten til dessert melder sig.