Madformadelskere / Søde sager / Kager / Citronmåne-muffins

Citronmåne-muffins

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker både muffins og citronmåne, så hvorfor ikke lave lækre svampede citronmåne-muffins, som er pyntet med en gul citronglasur og smager af ægte barndomsminder.

3 citronmåne-muffins med gul glasur på tallerken.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Opskriften er virkelig nem, og du kan sagtens få hjælp af børnene i køkkenet.
    Smager af citronmåne – Opskriften her smager af den klassiske citronmåne vi kender fra barndommen, så er det den smag du leder efter, så er opskriften her for dig!

    Ingrediensnoter

    Citroner – Citroner skal der selvfølgelig til. Det bliver kun godt med rigtige citroner. Køb nogle økologiske citroner, da du skal bruge både saft og skal i denne opskrift.

    Æggehvide – Glasuren til vores citronmåne-muffins laver jeg på æggehvide. Det er for at få en lidt tykkere glasur, som man kender fra den velkendte citronmåne. Du kan bruge pasturiserede æggehvider hvis du foretrækker det, eller bare lave traditionel glasur på kogende vand hvis du vil.

    Hvordan laver man citronmåne-muffins?

    Det her er nogle virkelig både hurtige og nemme muffins at lave. Så du kan sagtens tage børnene med i køkkenet når du skal i gang med denne opskrift.

    1. Først skal dejen laves. Her er det vigtigt at smørret er blødt, så tag det ud i god tid. Æggene må også gerne være stuetemperatur, så tag dem ud sammen med smørret.
    2. Smør og sukker piskes først sammen og herefter tilsættes vanilje og æg og til sidst citron, mel og bagepulver.
    3. Dejen kommes i muffinsforme, og bages i ovnen.
    4. Når kagerne er bagt skal de køles ned inden de pyntes. Hvis de er for varme vil glasuren nemlig løbe af. De små muffins pyntes med citronglasuren, og når den er tør, så er de klar til servering.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Temperaturer – Det er vigtigt at smørret er helt blødt og at æggene heller ikke kommer lige fra køleskabet. Hvis temperaturerne er for forskellige, så kan du risikere at dejen skiller.

    Skilt dej – Dejen kan samles igen hvis det sker for dig. Kom den i en foodprocessor og kør den til den er ensartet og jævn, og følg derefter opskriften videre. Dine muffins vil blive lidt mindre luftige ved at lave dejen på denne måde, men det er en god måde at redde en skilt dej på så du ikke skal starte forfra.

    Pynt – Vi har her pyntet dem helt klassisk med gul glasur, men hvis børnene er med i køkkenet, får de også gerne et ordenligt skud krymmel eller andet pynt. Det kan man gøre som man vil!

    små citronmåner bagt som muffins med citronglasur.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan citronmåne-muffins fryses ned?

    Ja, det kan de sagtens. Hvis du ved på forhånd du vil fryse kagerne, så vent med at komme glasur på. Glasuren kan godt fryses men den vil miste noget af sin blankhed ved frysning.

    Flere citronkager

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    3 citronmåne-muffins med gul glasur på tallerken.
    4.67 fra 3 stemmer

    Citronmåne-muffins

    Nem opskrift på små citronmåner bagt som muffins. De er skønne at dele ud til børnefødselsdagen, til at pakke i picnickurven eller til at servere som lækre påskemuffins.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 25 minutter
    Pyntning 10 minutter
    Samlet tid 45 minutter
    Ret Kage
    Køkken Dansk
    Antal 12 stk
    Kalorier 317 kcal

    Udstyr

    • Muffinsform

    Ingredienser

    Citronmuffins

    • 200 g smør, blødt
    • 200 g sukker
    • 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
    • 4 æg
    • 1 citron, skallen (saften bruges også)
    • ½ dl citronsaft
    • 200 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver

    Glasur

    • 150 g flormelis
    • 1 spsk citronsaft
    • 1 tsk frugtfarve, gul
    • 1 æggehvide, måske mindre

    Sådan gør du

    • Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
    • Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt vaniljepasta, og herefter piskes et æg i af gangen.
      200 g smør, 200 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 4 æg
    • Tilsæt nu revet citronskal og citronsaft, og bland dejen.
      1 citron, ½ dl citronsaft
    • Sigt hvedemel og bagepulver ned oveni, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn, undgå at slå for meget luft ud af den.
      200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
    • Fordel dejen i muffinsforme, de skal fyldes cirka ¾ op.
    • Bag dine muffins i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en rist.
    • Når kagerne er afkølede, kan de pyntes med glasur.
    • Glasuren laves ved at røre æggehvide, flormelis, citronsaft og gul frugtfarve sammen.
      Start med at komme flormelis i en skål. Tilsæt så citronsaft og gul frugtfarve, og til sidst kommes æggehviden gradvist i, indtil du har den ønskede konsistens. Rør glasuren godt indtil den bliver lidt sej i det, og fordel den på de afkølede muffins.
      150 g flormelis, 1 spsk citronsaft, 1 tsk frugtfarve, 1 æggehvide

    Tips og noter

    1. Dej – Tag smør og æg ud af køleskabet i god tid inden du skal bage. Gerne nogle timer før, så det får stuetemperatur inden du skal i gang med dejen. Hvis æggene er for kolde vil du opleve af dejen kan skille. Hvis det sker, kan du samle dejen igen ved at køre den på en foodprocessor.
    2. Konsistens på glasurenUndgå at glasuren bliver for tynd, så vil den løbe af kagerne. Kom derfor æggehviden i lidt af gangen til glasuren er tyk og sej, men stadig så flydende at den kan smøres ud på kagen.
    3. Opbevaring – Opbevar dine kager i lufttæt emballage. De skal ikke opbevares i køleskabet, men eventuelt i et køligt viktualierum eller lignende. Her kan de fint holde sig nogle dage.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1muffinKalorier: 317kcalKulhydrater: 42gProtein: 4gFedt: 15gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 90mgNatrium: 142mgKalium: 54mgFibre: 0.5gSukker: 29gA-vitamin: 496IUC-vitamin: 3mgCalcium: 20mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    2 kommentarer til “Citronmåne-muffins”

      • Hej Sanne

        De er mest lækre og svampede samme dag, så det vil jeg anbefale dig 🙂

        Mvh Tina

        Svar
    4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Egevej 3, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.