Vi elsker både muffins og citronmåne, så hvorfor ikke lave lækre svampede citronmåne-muffins, som er pyntet med en gul citronglasur og smager af ægte barndomsminder.

Flere søde sager
Opskriften er god fordi
Nem – Opskriften er virkelig nem, og du kan sagtens få hjælp af børnene i køkkenet.
Smager af citronmåne – Opskriften her smager af den klassiske citronmåne vi kender fra barndommen, så er det den smag du leder efter, så er opskriften her for dig!
Ingrediensnoter
Citroner – Citroner skal der selvfølgelig til. Det bliver kun godt med rigtige citroner. Køb nogle økologiske citroner, da du skal bruge både saft og skal i denne opskrift.
Æggehvide – Glasuren til vores citronmåne-muffins laver jeg på æggehvide. Det er for at få en lidt tykkere glasur, som man kender fra den velkendte citronmåne. Du kan bruge pasturiserede æggehvider hvis du foretrækker det, eller bare lave traditionel glasur på kogende vand hvis du vil.
Hvordan laver man citronmåne-muffins?
Det her er nogle virkelig både hurtige og nemme muffins at lave. Så du kan sagtens tage børnene med i køkkenet når du skal i gang med denne opskrift.
- Først skal dejen laves. Her er det vigtigt at smørret er blødt, så tag det ud i god tid. Æggene må også gerne være stuetemperatur, så tag dem ud sammen med smørret.
- Smør og sukker piskes først sammen og herefter tilsættes vanilje og æg og til sidst citron, mel og bagepulver.
- Dejen kommes i muffinsforme, og bages i ovnen.
- Når kagerne er bagt skal de køles ned inden de pyntes. Hvis de er for varme vil glasuren nemlig løbe af. De små muffins pyntes med citronglasuren, og når den er tør, så er de klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Temperaturer – Det er vigtigt at smørret er helt blødt og at æggene heller ikke kommer lige fra køleskabet. Hvis temperaturerne er for forskellige, så kan du risikere at dejen skiller.
Skilt dej – Dejen kan samles igen hvis det sker for dig. Kom den i en foodprocessor og kør den til den er ensartet og jævn, og følg derefter opskriften videre. Dine muffins vil blive lidt mindre luftige ved at lave dejen på denne måde, men det er en god måde at redde en skilt dej på så du ikke skal starte forfra.
Pynt – Vi har her pyntet dem helt klassisk med gul glasur, men hvis børnene er med i køkkenet, får de også gerne et ordenligt skud krymmel eller andet pynt. Det kan man gøre som man vil!
Ofte stillede spørgsmål
Ja, det kan de sagtens. Hvis du ved på forhånd du vil fryse kagerne, så vent med at komme glasur på. Glasuren kan godt fryses men den vil miste noget af sin blankhed ved frysning.
Flere citronkager

Citronmåne-muffins
Udstyr
- Muffinsform
Ingredienser
Citronmuffins
- 200 g smør, blødt
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
- 4 æg
- 1 citron, skallen (saften bruges også)
- ½ dl citronsaft
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Glasur
- 150 g flormelis
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk frugtfarve, gul
- 1 æggehvide, måske mindre
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt vaniljepasta, og herefter piskes et æg i af gangen.200 g smør, 200 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 4 æg
- Tilsæt nu revet citronskal og citronsaft, og bland dejen.1 citron, ½ dl citronsaft
- Sigt hvedemel og bagepulver ned oveni, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn, undgå at slå for meget luft ud af den.200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
- Fordel dejen i muffinsforme, de skal fyldes cirka ¾ op.
- Bag dine muffins i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader over- og undervarme. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en rist.
- Når kagerne er afkølede, kan de pyntes med glasur.
- Glasuren laves ved at røre æggehvide, flormelis, citronsaft og gul frugtfarve sammen.Start med at komme flormelis i en skål. Tilsæt så citronsaft og gul frugtfarve, og til sidst kommes æggehviden gradvist i, indtil du har den ønskede konsistens. Rør glasuren godt indtil den bliver lidt sej i det, og fordel den på de afkølede muffins.150 g flormelis, 1 spsk citronsaft, 1 tsk frugtfarve, 1 æggehvide
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 10. marts 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Kan disse laves dagen før eller bliver de best samme dag?
Hej Sanne
De er mest lækre og svampede samme dag, så det vil jeg anbefale dig 🙂
Mvh Tina