Chokoladepinde

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Du kan nemt selv varme chokoladepinde til varm kakao eller varm chokolade som det jo faktisk er. Det er både nemt og lækkert, og du kan pynte dem præcis som du selv har lyst til.

Det er jo egentlig bare et stykke chokolade på pind, som man sætter i en kop, og så hælder man varm mælk over. Så vil chokoladen smelte, og vupti så har man en kop varm chokolade. Man kan pynte dem på alle mulige forskellige måder. Som her med små skumfiduser og fint krymmel hvis du synes. Eller du kan lave dem kun med chokolade. Det er helt op til dig.

Du kan bruge den chokolade du bedst kan lide. Her er de lavet med en blanding af hvid og mørk chokolade. Det er super lækkert med den søde hvide chokolade sammen med den lidt bitre mørke chokolade. Det skaber en god balance. Du kan også bruge mælkechokolade sammen med mørk chokolade, eller den kombination du bedst kan lide når du skal lave varm chokolade.

chokoladepinde til varm kakako.

Flere drikkevarer

Opskrift

Chokoladepinde

5 fra 1 stemme
Det er nemt at lave chokoladepinde til varm kakao. Du kan pynte dem som du har lyst til, og så er det altid nemt og hurtigt at lave en kop varm chokolade.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal8 stk

Ingredienser
 

  • 100 g hvid chokolade
  • 150 g mørk chokolade
  • 30 g miniskumfiduser, eller almindelige klippet i mindre stykker
  • Krymmel

Udstyr

  • Silikoneform
  • Ispinde

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at temperere den hvide chokolade. Hak ⅔ af chokoladen groft og den sidste ⅓ fint. Smelt den grofthakkede del i mikroovnen eller over vandbad. Rør rundt hvert 15. sekund hvis du bruger mikroovn. Når chokoladen akkurat er smeltet, røres den finthakkede chokolade i, og chokoladen er nu klar til brug.
    100 g hvid chokolade
  2. Fordel den hvide chokolade i silikoneformene, og lad den sætte sig. Sæt den eventuelt i køleskabet hvis det skal gå hurtigere.
  3. Temperer nu den mørke chokolade på samme måde.
    150 g mørk chokolade
  4. Fordel den smeltede mørke chokolade oven på den størknede hvide, og sæt en pind i hver form. Det er nemmest hvis chokoladen lige har stået et par minutter inden du stikker den i.
  5. Pynt på toppen med skumfiduser og krymmel eller pynt efter eget valg.
    30 g miniskumfiduser, Krymmel
  6. Ved servering sættes chokoladepinden i en kop, og der hældes cirka 1,5 dl varm mælk hen over.

Næringsindhold

Serving: 1stkKalorier: 197kcalKulhydrater: 20gProtein: 2gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 3mgNatrium: 18mgKalium: 170mgFibre: 2gSukker: 15gA-vitamin: 11IUC-vitamin: 1mgCalcium: 39mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Chokolade – Vælg en mørk chokolade og en hvid chokolade eller en kombination af mælkechokolade og mørk chokolade. Det er helt op til dig.
Pynt – Jeg har brugt en kombination af skumfiduser og forskellige slags krymmel. Brug den pynt du synes om, eller den du har derhjemme.

Formen

Du skal bruge en form til at støbe din chokolade i. Jeg har brugt en silikoneforn til minicanelles og ikke fyldt dem helt op. Du kan bruge andre typer af silikoneforme, isterningebakker eller sågar små shots glas. Formen skal selvfølgelig være godkendt til fødevarer.

Servering

Når du skal servere den varme chokolade, sætter du pind med chokolade i en kop, og hælder varm mælk over. Brug pinden til at røre rundt, og vupti, så er der lækker varm chokolade.

Opbevaring

De færdig chokoladepinde bør opbevares køligt men ikke i køleskabet. Læg dem i en lufttæt bøtte eller kagedåse.

Brug som værtindegave

Pynt eventuelt pindene med en sløjfe, og pak dem i cellofanposer hvis de skal gives som en gave. De er skønne som værtindegave til jul eller en lille adventsgave til en du vil glæde.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
chokoladepinde til varm chokolade
chokoladepinde pakket i cellofanpose som værtindegave eller spiselig adventsgave.

Flere varme drikke

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.