Madformadelskere / Anledninger og højtider / Halloween / Bagt fyldt græskar med oksekød

Bagt fyldt græskar med oksekød

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker hokkaido græskar herhjemme, det er både sund, mættende, billig og ikke mindst lækker efterårsmad. Denne opskrift på bagt fyldt græskar med oksekød, er fantastisk at servere som halloweenmad eller bare på en hverdag hvor maden skal passe sig selv i ovnen.

Du kan jo lavet fyldet præcis som i bedst kan lide det, for eksempel med ungernes yndlingskødsovs eller hvad du har lyst til. Jeg bruger her et krydret mexicansk kødfyld, som er tæt på det jeg normalt vil servere i tortillas eller tacos. Bønnerne er med til at give ekstra mæthed. Græskarene gratineres på toppen med masser af mozzarella, og så sættes de hele græskar på bordet ved spisetid.

Ved bordet skæres de op, og fyldet indeni kommer til syne. Sådan et mellemstort hokkaido med oksekødsfyld vil passe til to voksne mennesker serveret med en salat til. Så hvis du skal lave mad til en familie på 4, vil jeg anbefale at lave to græskar.

Bagt fyldt græskar med oksekød og ost på toppen.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Bagt fyldt græskar med oksekød

5 fra 2 stemmer
Nem og lækker halloween aftensmad med helt bagt hokkaido græskar med fyld af mexicansk oksekød med bønner og gratineret med ost på toppen. Server med en god salat til.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 2 hokkaido græskar
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 ds kidneybønner
  • 250 g frisk mozzarella

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Vask græskarene godt, skrub dem eventuelt med en skuresvamp. Skær toppen af og fjern kerner og trevlerne i midten.
    2 hokkaido græskar
    fyldt græskar step 1
  3. Opvarm olivenolien på en pande. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien til løgene bliver klare. Tilsæt hakket oksekød og brun det af. Tilsæt herefter spidskommen, koriander og paprika, og herefter oksebouillon og tomatpure til panden. Lad saucen koge ind indtil næsten alt væsken er forsvundet, og tilsæt så kidneybønnerne.
    1 spsk olivenolie, 2 løg, 3 fed hvidløg, 500 g hakket oksekød, 2 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk paprika, ½ tsk røget paprika, 2 dl oksebouillon, 2 spsk tomatpure, 1 ds kidneybønner
    fyldt græskar step 2
  4. Fyld kødfyldet i hulrummet på græskarene.
    fyldt græskar step 3
  5. Skær mozzarellaen i mindre stykker og fordel den ovenpå kødfyldet.
    250 g frisk mozzarella
    fyldt græskar step 4
  6. Sæt låget på, og bag græskarene i ovnen ved 180 grader varmluft i 45-60 minutter eller indtil græskaret er mørt når du stikker i det.
    fyldt græskar step 5
  7. Server straks eventuelt med en grøn salat. Skær græskarene ud ved bordet.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 888kcalKulhydrater: 76gProtein: 52gFedt: 46gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 2gKolesterol: 140mgNatrium: 12510mgKalium: 3134mgFibre: 12gSukker: 26gA-vitamin: 10180IUC-vitamin: 89mgCalcium: 591mgJern: 9mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Græskar – Hokkaido græskar passer super godt til denne ret. De er sødlige og lækre, men du kan også bruge halve butternut squash og fylde dem med oksekødsfyld og så i ovnen.
Hakket oksekød – Brug hakket oksekød med en mellem fedtprocent, så det ikke bliver alt for tørt indeni græskaret når det bliver bagt.
Kidneybønner – Bønnerne giver en god smag og mæthed. Du kan bruge andre bønner efter eget valg.
Krydderier – Spidskommen, paprika og koriander giver en skøn mexi-smag, som passer godt til det søde bagte græskar. Du kan selvfølgelig eksperimentere med andre krydderier efter eget valg hvis du har lyst.
Frisk mozzarella – Frisk mozzarella er prikken over i’et. Det smager skønt, og smelter godt under tilberedningen. Du kan også bruge andre oste som for eksempel cheddar.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.