Aioli, eller hjemmelavet hvidløgsmayonnaise er den perfekte dip til sprøde pommes frites, ovnbagte kartofler eller i en hjemmelavet burger. Der er intet der slår den hjemmelavede hvidløgsmayo! Her styrer du selv smagen, og den tager under 5 minutter at “bikse” sammen.
Basen for en mayonnaise er æggeblomme og olie, plus et par andre smagsgivere, men det er altså æggeblommen der emulgerer med den olie man pisker i, og danner den lækre tykke, og cremede mayonnaise som vi alle kender og elsker.
Ailoli er i bund og grund “bare” en mayonnaise med friskrevet hvidløg i. Det kan bruges i salatdressinger, som dip til sprøde fritter eller i en lækker hjemmelavet burger. Når du først én gang har lavet en hjemmelavet aioli, så kommer du med garanti til at gøre det igen.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Æggeblommen samt sennep, salt, peber og eddike piskes sammen i en skål til det er skifter farve og bliver cremet.1 æggeblomme, 1 tsk dijonsennep, ¼ tsk salt, Peber, 1 ½ tsk æbleeddike
- Derefter tilsættes olien i en tynd stråle imens der stadig piskes. Når mayonnaisen er tyk og cremet smages den til med salt, og ekstra eddike om nødvendigt. Rør fintrevet hvidløg i mayonnaisen til man er tilfreds med smagen. – Hvis mayonnaisen er for tyk, kan der tilsættes 1 tsk. vand, der piskes i til konsistensen er som ønsket.1 ½ dl solsikkeolie, 2 fed hvidløg
- Server den færdige mayonnaise med det samme eller opbevar den på køl.
- Kom æggeblommen i et højt slankt glas og tilsæt sennep, eddike, salt, peber og til sidst olien.
- Kom en stavblender i glasset, så den er helt nede ved bunden og blend nu ingredienserne til de begynder at tykne, bevæg blenderen stille og roligt op og ned til al olien er optaget og aiolien er færdig.Smag aiolien til med ekstra salt, peber og eddike om nødvendigt. – Hvis den er for tyk tilsættes en 1 tsk. koldt vand og piskes i til man har opnået den ønskede konsistens.
- Kom den nu færdige aioli over i en lille skål og opbevar den på køl til den skal bruges.