Lækker cremet og smagfuld hvidløgsmayonnaise, som passer perfekt til fritter og burger eller i en dejlig sandwich. Det er slet ikke så svært selv at piske en mayonnaise, når man først har prøvet det, og hvidløget giver ekstra god smag.
Forb. tid 0 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 5 minuttermin
Antal 1skål
Ingredienser
1æggeblomme
1tskdijonsennep
1 ½dlsolsikkeolie
1 ½tskæbleeddike
¼tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
2fedhvidløg, revet fint
Sådan gør du
Håndpisket aioli
Æggeblommen samt sennep, salt, peber og eddike piskes sammen i en skål til det er skifter farve og bliver cremet.
Derefter tilsættes olien i en tynd stråle imens der stadig piskes. Når mayonnaisen er tyk og cremet smages den til med salt, og ekstra eddike om nødvendigt. Rør fintrevet hvidløg i mayonnaisen til man er tilfreds med smagen. - Hvis mayonnaisen er for tyk, kan der tilsættes 1 tsk. vand, der piskes i til konsistensen er som ønsket.
1 ½ dl solsikkeolie, 2 fed hvidløg
Server den færdige mayonnaise med det samme eller opbevar den på køl.
Aioli med blendermetoden
Kom æggeblommen i et højt slankt glas og tilsæt sennep, eddike, salt, peber og til sidst olien.
Kom en stavblender i glasset, så den er helt nede ved bunden og blend nu ingredienserne til de begynder at tykne, bevæg blenderen stille og roligt op og ned til al olien er optaget og aiolien er færdig.Smag aiolien til med ekstra salt, peber og eddike om nødvendigt. - Hvis den er for tyk tilsættes en 1 tsk. koldt vand og piskes i til man har opnået den ønskede konsistens.
Kom den nu færdige aioli over i en lille skål og opbevar den på køl til den skal bruges.
Noter
Ingrediensnoter
Olie - Smagsneutral olie, det kan være solsikkeolie eller rapsolie. Du kan også bruge en mild olivenolie. Olien skal have stuetemperatur.Æggeblomme - Her kan man bruge rå, eller pasuturiseret æggeblomme.Eddike - Jeg plejer at bruge æbleeddike, men hvidvinseddike eller sherryeddike kan også fint bruges.Sennep - Her skal man have fat i dijonsennep eller en sød fransk sennep kan også bruges.Salt og peber - Til at smage det hele til.
Håndpisket eller med blender
Der er er to metoder, den hurtige med en blender, eller den traditionelle, hvor man pisker den i hånden. Resultatet bliver det samme, så der er frit valg.