Julesnitter med marmelade er den julede version af den klassiske hindbærsnitte. Den er fyldt med hjemmelavet julemarmelade med gode julesmage, og perfekt til julehyggen.
Det er ikke svært at lave de skønne kager. Jeg har valgt at gøre dem ekstra julede ved at udstikke kagerne i julefigurer, men du kan selvfølgelig også vælge at lave dem med den klassiske “snitte”-udformning som traditionelle hindbærsnitter.
Du kan give børnene frit slag med at pynte med glasur og krymmel. Her har vi holdt den til hvis glasur og pyntet med syrlige frysetørrede hindbær.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Smuldr smørret i hvedemelet. Jeg bruger en foodprocessor, så undgår man at arbejde for meget med dejen, og det er vigtigt når vi laver mørdej.350 g hvedemel, 200 g smør
- Tilsæt vanilje og flormelis, og saml hurtigt dejen med et sammenpisket æg. Undgå at ælte dejen.1 tsk vaniljepasta, 120 g flormelis, 1 æg
- Læg dejen på køl 1 time eller mere.
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Rul hurtigt dejen ud på et meldrysset bord til dejen er cirka 3 mm tyk. Udstik figurer, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Husk at lave to af hver figur, så de kan lægges sammen til sidst.
- Bag dine mørdejsbunde i 13-15 minutter ved 175 grader over- og undervarme til de er let gyldne. Lad dem køle kort af på pladen, og læg dem derefter til afkøling på en rist.
- Når bundene er afkølet, kan de pyntes og samles.
- Pisk en tyk glasur af æggehivde og flormelis, og kom den i en sprøjtepose. Dekorer halvdejen af dine mørdejsbunde (dem der skal ligge øverst) med glasur, og drys med frysetørrede hindbær.30 g æggehvide, 100 g flormelis, Frysetørrede hindbær
- Kom en god skefuld marmelade på bundene, og læg toppene med glasur ovenpå. Nu er dine julesnitter klar til servering.1 dl julemarmelade




