Varm kakao

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker varm kakao herhjemme, og allerhelst af den hjemmelavede slags. Her får du vores nemme opskrift på hjemmelavet varm kakao med flødeskum og skumfiduser – en luksusdrik til kolde dage for både børn og voksne.

Der findes ikke noget som at slutte en kold dag i sneen med varm kakao, selvfølgelig med flødeskum og masser af skumfiduser på toppen.

Det er noget vi alle godt kan lide herhjemme, og noget vi ret tit får her i de kolde måneder, for det er altså bare hygge i en kop. Børnene har, da de var mindre, ikke været så vilde med det, men det er de heldigvis også kommet efter, så nu skal vi lave en ordentlig portion, så der er til os alle, og måske en ekstra kop hvis nogen får lyst til mere.

varm kakao af kakaopulver, sukker og mælk med flødeskum, skumfiduser og kakaopulver på toppen.

Flere drikkevarer

Opskrift

Varm kakao

5 fra 2 stemmer
Kakao er skønt til børnefødselsdagen sammen med boller og kage, eller efter en dag i sneen på en kold vinterdag. Server din kakao med flødeskum og miniskumfiduser for at gøre den ekstra luksus og lækker.
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 12 minutter
Antal4 kopper

Ingredienser
 

  • 1 L sødmælk
  • 4 spsk rørsukker
  • 4 spsk kakao
Topping
  • 2 ½ dl piskefløde
  • miniskumfiduser

Fremgangsmåde
 

  1. Kom mælk, kakao og sukker i en gryde, og pisk det hele sammen.
    1 L sødmælk, 4 spsk rørsukker, 4 spsk kakao
  2. Opvarm kakaoen til lige under kogepunktet. Den skal være meget varm, men skal ikke koge.
  3. Pisk i mens fløden til en let flødeskum.
    2 ½ dl piskefløde
  4. Fyld din kakao i kopper, og server med flødeskum, miniskumfiduser og eventuelt et ekstra drys kakao på toppen.
    miniskumfiduser

Næringsindhold

Serving: 1kopKalorier: 403kcalKulhydrater: 31gProtein: 11gFedt: 28gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gTransfedt: 0.2gKolesterol: 91mgNatrium: 149mgKalium: 425mgFibre: 0.4gSukker: 26gA-vitamin: 1173IUC-vitamin: 1mgCalcium: 342mgJern: 0.3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Mælk – Vi bruger sødmælk til kakao, for det synes vi giver den mest cremede og lækre kakao, men du kan selvfølgelig også bruge andre slags mælk.
Kakaopulver – Det skal være rigtig kakao, altså den man også bruger når man skal bage. Den er en smule bitter, og derfor skal den balanceres med sukker når man laver kakaodrik.
Sukker – Vi bruger her rørsukker, men almindeligt hvidt sukker kan også sagtens bruges.

Servering

Server kakaoen med det samme sammen med letpisket flødeskum og skumfiduser.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på varm kakao og varm chokolade?

Varm kakao er når du laver drikken udelukkende med kakaopulver som her. Kommer man chokolade i sin varme mælk, så er vi altså ovre i varm chokolade, og det er også virkelig lækkert.

Hvordan undgår man skind på varm kakao?

Tricket er at kakaoen ikke skal helt op og koge, men tages af lige under kogepunktet. Hvis kakaoen skal stå lidt inden den drikkes, kan du med fordel hælde den på en termokande for at undgå skind på toppen.

Kan man lave varm kakao i mikrobølgeovnen?

Ja det kan du faktisk godt. Varm 2,5 dl mælk i en kop i cirka 2 minutter, og rør derefter 1 spsk. rørsukker og 1 spsk. kakaopulver i den varme mælk. Nu er den klar til at drikke.

to kopper varm kakao med flødeskum og skumfiduser.

Flere varme drikke

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.