Vi elsker varm kakao herhjemme, og allerhelst af den hjemmelavede slags. Her får du vores nemme opskrift på hjemmelavet varm kakao med flødeskum og skumfiduser – en luksusdrik til kolde dage for både børn og voksne.
Der findes ikke noget som at slutte en kold dag i sneen med varm kakao, selvfølgelig med flødeskum og masser af skumfiduser på toppen.
Det er noget vi alle godt kan lide herhjemme, og noget vi ret tit får her i de kolde måneder, for det er altså bare hygge i en kop. Børnene har, da de var mindre, ikke været så vilde med det, men det er de heldigvis også kommet efter, så nu skal vi lave en ordentlig portion, så der er til os alle, og måske en ekstra kop hvis nogen får lyst til mere.

Flere drikkevarer
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom mælk, kakao og sukker i en gryde, og pisk det hele sammen.1 L sødmælk, 4 spsk rørsukker, 4 spsk kakao
- Opvarm kakaoen til lige under kogepunktet. Den skal være meget varm, men skal ikke koge.
- Pisk i mens fløden til en let flødeskum.2 ½ dl piskefløde
- Fyld din kakao i kopper, og server med flødeskum, miniskumfiduser og eventuelt et ekstra drys kakao på toppen.miniskumfiduser
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Mælk – Vi bruger sødmælk til kakao, for det synes vi giver den mest cremede og lækre kakao, men du kan selvfølgelig også bruge andre slags mælk. Kakaopulver – Det skal være rigtig kakao, altså den man også bruger når man skal bage. Den er en smule bitter, og derfor skal den balanceres med sukker når man laver kakaodrik. Sukker – Vi bruger her rørsukker, men almindeligt hvidt sukker kan også sagtens bruges.Servering
Server kakaoen med det samme sammen med letpisket flødeskum og skumfiduser.Tilføj dine egne noter
Ofte stillede spørgsmål
Varm kakao er når du laver drikken udelukkende med kakaopulver som her. Kommer man chokolade i sin varme mælk, så er vi altså ovre i varm chokolade, og det er også virkelig lækkert.
Tricket er at kakaoen ikke skal helt op og koge, men tages af lige under kogepunktet. Hvis kakaoen skal stå lidt inden den drikkes, kan du med fordel hælde den på en termokande for at undgå skind på toppen.
Ja det kan du faktisk godt. Varm 2,5 dl mælk i en kop i cirka 2 minutter, og rør derefter 1 spsk. rørsukker og 1 spsk. kakaopulver i den varme mælk. Nu er den klar til at drikke.




