Madformadelskere / Anledninger og højtider / Halloween / Red velvet halloween cupcakes

Red velvet halloween cupcakes

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Halloween nærmer sig, og det betyder selvfølgelig masser af uhyggelig mad og blodige kager. Disse red velvet halloween cupcakes er en variation af klassiske red velvet cupcakes, men her serveret med en blodig kniv.

De er perfekte til en (u)hyggelig familieeftermiddag eller til halloweenfesten. Det er en klassisk red velvet muffin, som er en vanilje/kakao muffin, der er farvet rød, og så med cream cheese frosting på toppen. De er pyntet med blod, eller syltetøj, og så en drabelig kniv i toppen.

Ungerne herhjemme synes de er helt fantastiske, og de var med til at hjælpe i køkkenet da de skulle laves.

blodige red velvet halloween cupcakes med kniv.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Red velvet halloween cupcakes

5 fra 2 stemmer
Flotte røde muffins med flødeoste-frosting, spiseligt blod og farlige knive. Den perfekte kage til halloween, som både børn og voksne elsker at sætte tænderne i.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling og samling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal12 cupcakes

Ingredienser
 

Muffins
  • 60 g smør, blødt
  • 110 g sukker
  • 2 æg
  • 80 g olie, smagsneutral, for eksempel rapsolie
  • 125 g kærnemælk
  • 1 tsk vaniljepasta
  • ½ tsk koncentreret rød farve, fx pastafarve (reklamelink)
  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
Cream cheese frosting
  • 100 g smør, blødt
  • 250 g flormelis
  • 200 g flødeost, neutral
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 knsp salt
Pynt
  • ½ dl hindbærmarmelade, eller anden rød marmelade eller sukkergele
  • 12 spiselige knive, (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Muffins
  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Pisk blødt smør og sukker rigtig godt sammen med en håndmixer. Pisk herefter et æg i af gangen, og pisk godt efter hvert æg.
    60 g smør, 110 g sukker, 2 æg
  3. Bland olie, kærnemælk, vaniljepasta og rød farve sammen, og pisk det i dejen.
    80 g olie, 125 g kærnemælk, 1 tsk vaniljepasta, ½ tsk koncentreret rød farve
  4. Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt sammen, og sigt det i dejen. Pisk på lav hastighed indtil dejen er jævn og uden klumper.
    200 g hvedemel, 1 spsk kakao, 1 tsk bagepulver, 1 knsp salt
  5. Fordel dejen i muffinsforme, og bag dine muffins i 20 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  6. Lad de færdigbagte muffins køle helt ned inden de pyntes med frosting.
Cream cheese frosting
  1. Pisk blødt smør med en håndmixer til det bliver luftigt og hvidt.
    100 g smør
  2. Tilsæt flormelis lidt af gangen, og pisk det sammen med smørret. Tilsæt så flødeost, og pisk nogle minutter til frostingen er en god tyk konsistens.
    250 g flormelis, 200 g flødeost
  3. Tilsæt vaniljepasta og salt, og pisk det ud i frostingen.
    1 tsk vaniljepasta, 1 knsp salt
  4. Fyld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt toppingen ovenpå dine muffins.
Pynt
  1. Passér marmeladen igennem en si, så du får alle klumper væk, og kom en lille smule på toppen af hver cupcake. Pynt med en spiselig kniv, og så er dine cupcakes klar til servering.
    ½ dl hindbærmarmelade, 12 spiselige knive

Næringsindhold

Serving: 1cupcakeKalorier: 419kcalKulhydrater: 47gProtein: 4gFedt: 24gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 9gTransfedt: 0.5gKolesterol: 74mgNatrium: 235mgKalium: 72mgFibre: 1gSukker: 33gA-vitamin: 614IUC-vitamin: 0.4mgCalcium: 44mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kærnemælk – Der skal kærnemælk i dejen til red velvet kager, sådan er det bare, og det kan ikke rigtig undværes for at få den helt rette smag.
Kakao – Der skal også kakao i dejen, og det skal altså være rigtig bagekakao, og ikke noget sødet kakaopulver.
Vaniljepasta – Vanilje skal der både i muffinsdejen og i frostingen. Jeg bruger vaniljepasta, men du kan også bruge vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang i stedet hvis du hellere vil det.
Farve – Der finder forskellige typer af farve du kan bruge for at farve din dej. Jeg anbefaler ikke at du vælger frugtfarve, for det er simpelthen ikke koncentreret nok. Man kan købe koncentreret rød farve eller pastafarve, som kan bruges til at farve dejen med. Prøv dig lidt frem med mængden, indtil du har en klar rød farve på dejen. Den vil blive lidt mørkere når dine muffins bliver bagt. Jeg har brugt denne pastafarve (reklamelink) til kagerne på billederne her.
Cream cheese frosting – Til din frosting skal du bruge blødt usaltet smør, flormelis, neutral flødeost, vanilje og lidt salt. Du skal også bruge saltet smør, og så springe saltet over i opskriften.
Blod – Op til halloween kan du flere steder købe spiseligt blod, men en hindbærmarmelade fungerer helt fint til kager som disse. Passér marmeladen igennem en si, så du ikke har nogle kerner eller klumper med, og pynt så dine kager med det. Du kan også i nogle supermarkeder finde sukkergele, der fungerer rigtig fint som blod.
Spiselige knive – Hvis du er fingernem, kan du selv lave knive i for eksempel fondant, men dem jeg har brugt her, er nogle man kan købe færdige. Find spiselige knive her (reklamelink).

Opbevaring

Når du har kommet frosting på toppen, så skal kagerne opbevares på køl. Du kan godt bage muffins og pynte dem med frosting, og sætte dem på køl i nogle timer inden de skal serveres. Kagerne kan også fryses ned hvis du har nogle i overskud.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
halloween cupcake der er skåret over så man kan se den røde kage og frosting på toppen.

Blodige cupcakes til halloweenfesten

Vores børn elsker halloween, og det gør vi voksne også. Det er en sjov tid, hvor man kan lave masser af skøn og sjov mad, og gøre lidt ekstra ud af udklædning og oppyntning.

Disse blodige cupcakes bringer glæde hos både voksne og børn til halloweenfesten. De smager nemlig virkelig godt, og så ser de jo helt fantastiske ud samtidig.

halloween kager i form af røde cupcakes med blod og kniv i cream cheese frosting.

Flere halloweenkager

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.