Flotte røde muffins med flødeoste-frosting, spiseligt blod og farlige knive. Den perfekte kage til halloween, som både børn og voksne elsker at sætte tænderne i.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Nedkøling og samling 1 timet
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 12cupcakes
Ingredienser
Muffins
60gsmør, blødt
110gsukker
2æg
80golie, smagsneutral, for eksempel rapsolie
125gkærnemælk
1tskvaniljepasta
½tskkoncentreret rød farve, fx pastafarve (reklamelink)
200ghvedemel
1spskkakao
1 tskbagepulver
1knspsalt
Cream cheese frosting
100gsmør, blødt
250gflormelis
200gflødeost, neutral
1tskvaniljepasta
1knspsalt
Pynt
½dlhindbærmarmelade, eller anden rød marmelade eller sukkergele
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
Pisk blødt smør og sukker rigtig godt sammen med en håndmixer. Pisk herefter et æg i af gangen, og pisk godt efter hvert æg.
60 g smør, 110 g sukker, 2 æg
Bland olie, kærnemælk, vaniljepasta og rød farve sammen, og pisk det i dejen.
80 g olie, 125 g kærnemælk, 1 tsk vaniljepasta, ½ tsk koncentreret rød farve
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt sammen, og sigt det i dejen. Pisk på lav hastighed indtil dejen er jævn og uden klumper.
200 g hvedemel, 1 spsk kakao, 1 tsk bagepulver, 1 knsp salt
Fordel dejen i muffinsforme, og bag dine muffins i 20 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
Lad de færdigbagte muffins køle helt ned inden de pyntes med frosting.
Cream cheese frosting
Pisk blødt smør med en håndmixer til det bliver luftigt og hvidt.
100 g smør
Tilsæt flormelis lidt af gangen, og pisk det sammen med smørret. Tilsæt så flødeost, og pisk nogle minutter til frostingen er en god tyk konsistens.
250 g flormelis, 200 g flødeost
Tilsæt vaniljepasta og salt, og pisk det ud i frostingen.
1 tsk vaniljepasta, 1 knsp salt
Fyld frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt toppingen ovenpå dine muffins.
Pynt
Passér marmeladen igennem en si, så du får alle klumper væk, og kom en lille smule på toppen af hver cupcake. Pynt med en spiselig kniv, og så er dine cupcakes klar til servering.
½ dl hindbærmarmelade, 12 spiselige knive
Noter
Ingrediensnoter
Kærnemælk - Der skal kærnemælk i dejen til red velvet kager, sådan er det bare, og det kan ikke rigtig undværes for at få den helt rette smag.Kakao - Der skal også kakao i dejen, og det skal altså være rigtig bagekakao, og ikke noget sødet kakaopulver.Vaniljepasta - Vanilje skal der både i muffinsdejen og i frostingen. Jeg bruger vaniljepasta, men du kan også bruge vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang i stedet hvis du hellere vil det.Farve - Der finder forskellige typer af farve du kan bruge for at farve din dej. Jeg anbefaler ikke at du vælger frugtfarve, for det er simpelthen ikke koncentreret nok. Man kan købe koncentreret rød farve eller pastafarve, som kan bruges til at farve dejen med. Prøv dig lidt frem med mængden, indtil du har en klar rød farve på dejen. Den vil blive lidt mørkere når dine muffins bliver bagt. Jeg har brugt denne pastafarve (reklamelink) til kagerne på billederne her.Cream cheese frosting - Til din frosting skal du bruge blødt usaltet smør, flormelis, neutral flødeost, vanilje og lidt salt. Du skal også bruge saltet smør, og så springe saltet over i opskriften.Blod - Op til halloween kan du flere steder købe spiseligt blod, men en hindbærmarmelade fungerer helt fint til kager som disse. Passér marmeladen igennem en si, så du ikke har nogle kerner eller klumper med, og pynt så dine kager med det. Du kan også i nogle supermarkeder finde sukkergele, der fungerer rigtig fint som blod.Spiselige knive - Hvis du er fingernem, kan du selv lave knive i for eksempel fondant, men dem jeg har brugt her, er nogle man kan købe færdige. Find spiselige knive her (reklamelink).
Opbevaring
Når du har kommet frosting på toppen, så skal kagerne opbevares på køl. Du kan godt bage muffins og pynte dem med frosting, og sætte dem på køl i nogle timer inden de skal serveres. Kagerne kan også fryses ned hvis du har nogle i overskud.