Vi elsker broccoli herhjemme, og vi elsker at tilberede det på forskellige måder. Når man tilbereder broccoli i ovn med lidt parmesan på toppen, får man sprød og lækker broccoli, der kan serveres som tilbehør til kød eller fisk.
Du kan servere denne broccoli til stort set alle slags retter. Alle de steder hvor du normalt ville servere kogt broccoli. Vi spiser det til alt fra fisk til kylling og andre kødretter.
Hvis der er en rest tilbage, gemmer jeg den gerne i køleskabet, og så er de også lækre kolde til frokost dagen efter eller i en salat med andre elementer.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Vask broccolien og tør den godt. Del den i mundrette buketter.1 broccoli
- Vend broccolibuketterne i olivenolie og fordel dem i et ovnfast fad.2 spsk olivenolie
- Drys med salt, peber og parmesan eller anden ost på toppen.Salt, Peber, 20 g parmesan
- Kom broccolien i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter. Der skal stadig være godt bid i broccolien og de må ikke blive for mørke.
- Server straks for eksempel med fisk eller kylling.
Næringsindhold
Madelskernes Tips
Ingrediensnoter
Parmesan – Du kan bruge parmesan, grana padano, vesterhavsost, pecorino, cheddar eller din favoritost på toppen.Tilberedning
I denne opskrift får du et resultat hvor broccolibuketterne er sprøde og har godt med bid. Vil du hellere have dem blødere, anbefaler jeg at du koger dem et par minutter inden de kommes i ovnen. Det kan være en god ide hvis de skal serveres for små børn.Rester
Rester kan gemmes 2-3 dage i køleskabet. De smager også rigtig godt kolde, og de kan fint bruges i salater sammen med nogle andre elementer.Tilføj dine egne noter




