Har du overskud af tomater i drivhuset? Så kan du med fordel lave henkogte tomater på glas, og gemme dine tomater så de rækker langt ind i vinteren.
De er nemme at lave, og så er de fantastiske at have stående og bruge i løbet af vinteren til tomatsuppe, gryderetter, pastasauce, pizzasauce eller noget andet hvor du normalt bruger hakkede tomater på dåse.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Klargør tomaterne. Vask dem godt, og skær store tomater ud i mindre stykker. Små tomater kan bruges hele.750 g tomater
- Fyld glasset halvt op med tomater.
- Kom herefter frisk basilikum, hvidløgsfed og salt i, og fyld derefter glasset helt op med tomater. Du må gerne trykke dem godt sammen i glasset.2 fed hvidløg, ¼ dl frisk basilikum, 1 tsk salt
- Top med olivenolie, og sæt så låget på. Hvis du bruger patentglas med gummiring i, kan du lukke glasset helt nu. Hvis du bruger glas med skruelåg, skal låget blot skrues løst på så dampen kan slippe ud. Glasset lukkes så lige efter tilberedning i ovnen.½ dl olivenolie
- Sæt dine glas i en bradepande med vand i bunden og sæt dem så i ovnen ved 120 grader over- og undervarme i 2 timer.
- Når tiden er gået, slukkes ovnen, og glassene køler ned i ovnen til næste dag. Husk at lukke glassene når ovnen slukkes hvis du bruger glas med skruelåg. Brug et viskestykke eller en grydelap og skru låget godt fast mens de stadig er varme.
- Tomaterne opbevares mørkt og køligt, og så kan de sagtens holde mange måneder. Brug dem til pastasauce, gryderetter, pizzasauce eller hvor du ellers ville bruge købte hakkede tomater.