Chimichurri med løvstikke er mit bud på en lidt mere skandinavisk version af den klassiske Argentinske sauce.
Hvis man ikke er til en fed sovs, så er chimichurri et rigtig godt bud på en frisk sauce til en lækker bøf.
I grillsæsonen er sådan en kold sauce helt fantastisk til både stege eller bøffer, og denne opskrift med løvstikke må du altså prøve hvis du har løvstikke i haven.

Mere gæstemad
Chimichurri med løvstikke
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Vask de friske krydderurter grundigt i koldt vand og hak dem derefter fint. Kom dem i en skål.2 ½ dl frisk persille, 1 dl frisk løvstikke, ½ dl frisk oregano
- Hvidløgene pilles og rives fint. Skalotteløget pilles og hakkes helt fint sammen med chilien. Kom begge dele ned i skålen til krydderurterne.1 skalotteløg, 2 fed hvidløg, 1 tsk frisk chili
- Tilsæt derefter olie, eddike, citronsaft, salt, sukker og peber, og rør det grundigt sammen.1,8 dl olivenolie, 4 spsk rødvindeddike, ½ citron, 1 tsk salt, 1 tsk sukker, Peber
- Smag saucen til med salt, peber, sukker og ekstra eddike hvis det er nødvendig, til du er tilfreds med smagen.
- Lad den gerne trække på køl et par timer inder servering.