Pleskner er gammeldags danske julesmåkager. Det er ikke så mange der bager dem mere, og det er synd! De er nemlig både virkelig nemme at lave, og så smager de skønt. Det er en simpel småkage, som både børn og voksne elsker herhjemme.
Har du hørt om pleskner? Ordet stammer fra det tyske ord for småkage, “Plätzchen“. Og det giver egentlig meget god mening for det er nemlig lige hvad det er! En småkage.
Smagen finder mest af alt om en makron synes jeg. Ikke helt så sød, men den luftige sprøde kage er derhenad. Det gør ikke noget, for vi elsker makroner, og børnene gør især. Disse småkager er virkelig børnevenlige. Fordi de er så luftige, forsvinder der også hurtigt en plade herhjemme når de kommer ud af ovnen.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Pisk æg, vanilje og sukker meget luftigt, brug en elpisker.2 æg, 1 tsk vaniljepasta, 120 g sukker

- Sigt hvedemelet ned i skålen, og vend dejen rundt til du har en jævn dej uden melklumper. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, og pas på du ikke slår luft ud af dejen.120 g hvedemel

- Beklæd bageplader med bagepapir, og sæt små klatter af dejen med to teskeer. Der skal være god plads i mellem. Jeg har 16 kager på hver plade.

- Når du har lavet 16 hvide pleskner, kan du komme kakao i resten af dejen og lave 16 brune hvis du har lyst. Ellers laver du bare en plade hvide mere.1 spsk kakao

- Drys dem med lidt sukker på toppen inden de kommes i ovnen.Sukker

- Bag dine pleskner ved 200 grader varmluft i cirka 8 minutter eller til de er gyldne i kanten.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af et øjeblik inden du flytter dem til en rist hvor de køler helt ned. Når de er kolde, skal kagerne blive lækre og sprøde på ydersiden.




