Gulerodsbrud er bare en super lækker ting! Lækre bløde og svampede og fyldt med lækre gulerødder og solsikkekerner. Her kommer vores version af gulerodsbrud, som er gode både på morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller som en lækker frokostbolle i madpakken.
De her gulerodsboller er nemme! De skal nemlig hverken være ensartede eller strammes op og formes. De skal hakkes løst sammen med to metalspatler, og sættes på pladen med løs hånd. Det er lige sådan en type bagværk jeg elsker, og så smager de meget bedre end dem du kan købe hos bageren.

Mere bagværk
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Start med at opløse gæren i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er fast og jævn. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen må ikke blive tør. Når dejen er sammenhængende, skæres det bløde smør i tern, og æltes ind i dejen. Ælt til alt smørret er optaget i dejen.2 ½ dl vand, 25 g gær, 10 g salt, 30 g sukker, 100 g grahamsmel, 350 g hvedemel, 40 g smør
- Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time. Forbered imens revet gulerod, og vej solsikkekerner af.150 g gulerod, 100 g solsikkekerner
- Efter en time, lægges dejen på et meldrysset bord, og der laves en fordybning i midten af dejen. I fordybningen kommes æg, gulerødder og solsikkekerner. Herefter foldes siderne af dejen ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt i dejen.1 æg

- Del dejen i 8 lige store dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være helt runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.

- Lad herefter bruddene efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op til 225 grader almindelig over- og undervarme.

- Bag bruddene ved 225 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
- Lad gulerodsbollerne køle af på en rist og server for din familie.




