Madformadelskere / Bagværk / Boller / Gulerodsbrud

Gulerodsbrud

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Gulerodsbrud er bare en super lækker ting! Lækre bløde og svampede og fyldt med lækre gulerødder og solsikkekerner. Her kommer vores version af gulerodsbrud, som er gode både på morgenbordet, til eftermiddagskaffen eller som en lækker frokostbolle i madpakken.

De her gulerodsboller er nemme! De skal nemlig hverken være ensartede eller strammes op og formes. De skal hakkes løst sammen med to metalspatler, og sættes på pladen med løs hånd. Det er lige sådan en type bagværk jeg elsker, og så smager de meget bedre end dem du kan købe hos bageren.

opskrift på verdens bedste gulerodsbrud med solsikkekerner.

Mere bagværk

Opskrift

Gulerodsbrud

5 fra 1 stemme
Bløde og saftige gulerodsboller med solsikkekerner. Disse gulerodsbrud er super nemme at lave, da de hverken skal formes pænt eller strammes op, men blot hakkes sammen og sættes på en plade.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Antal8 stk

Ingredienser
 

  • 2 ½ dl vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 10 g salt
  • 30 g sukker
  • 100 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • 40 g smør
  • 1 æg
  • 150 g gulerod
  • 100 g solsikkekerner

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at opløse gæren i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen, indtil dejen er fast og jævn. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen må ikke blive tør. Når dejen er sammenhængende, skæres det bløde smør i tern, og æltes ind i dejen. Ælt til alt smørret er optaget i dejen.
    2 ½ dl vand, 25 g gær, 10 g salt, 30 g sukker, 100 g grahamsmel, 350 g hvedemel, 40 g smør
  2. Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i ca. 1 time. Forbered imens revet gulerod, og vej solsikkekerner af.
    150 g gulerod, 100 g solsikkekerner
  3. Efter en time, lægges dejen på et meldrysset bord, og der laves en fordybning i midten af dejen. I fordybningen kommes æg, gulerødder og solsikkekerner. Herefter foldes siderne af dejen ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt i dejen.
    1 æg
    Gulerodsbrud step 1
  4. Del dejen i 8 lige store dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være helt runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.
    sådan hakkes gulerodsbrud sammen.
  5. Lad herefter bruddene efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op til 225 grader almindelig over- og undervarme.
    Gulerodsbrud step 3
  6. Bag bruddene ved 225 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  7. Lad gulerodsbollerne køle af på en rist og server for din familie.

Næringsindhold

Serving: 1bolleKalorier: 347kcalKulhydrater: 52gProtein: 10gFedt: 12gMættet fedt: 3gKolesterol: 31mgNatrium: 545mgKalium: 214mgFibre: 5gSukker: 5gA-vitamin: 3287IUC-vitamin: 1mgCalcium: 26mgJern: 3mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Mel – Vi bruger en blanding af hvedemel og grahamsmel for at få lidt sundere boller med lidt fuldkorn i. Du kan godt lave dem udelukkende på hvedemel eller eventuelt bruge en anden slags fuldkornsmel i stedet for grahamsmel.
Kerner – Solsikkekerner er det klassiske valg, men du kan også fint lave dine gulerodsbrud med græskarkerner hvis du bedre kan lide dem.

Servering

Gulerodsbollerne er super gode som de er, de er gode med tandsmør og ost, eller som en madpakkebolle med salat og kødpålæg.

Opbevaring og frysning

Gulerodsbruddene er meget fryseegnede, så lav endelig bare en stor portion og frys nogle af dem ned til senere. Hvis de bare skal gemmes nogle dage, så holder de sig fint i en plastpose i brødkassen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.