Svenske chokoladebrød er faktisk småkager, nemlig lækre kakaosmåkager der er drysset med perlesukker og hakkede mandler. De er nemme at lave, og så smager de bare godt.
Det er vist en opskrift der oprindeligt stammer fra Karolines køkken, og den bringer altså skønne barndomsminder frem. Det er en opskrift der både er nem at gå til, og så er den hurtig at lave. Jeg bruger perlesukker og hakkede mandler på toppen, for det giver en fantastisk smag med de ristede mandler. Samtidig bidrager de med lidt ekstra knas. Det er lidt forskelligt hvad folk godt kan lide at drysse på småkagerne. Nogle vælger udelukkende perlesukker, og det er også lækkert.
Svenske chokoladebrød kaldes også for svenske chokoladesnitter, svenske chokoladekager og kakaosnitter. Kært barn har mange navne som man siger. Det gør dem jo ikke mindre lækre! De små kakaosmåkager er i hvert fald nogle hele familien elsker herhjemme, så de er og bliver en fast del af vores årlige julebag. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og selv bage de skønne småkager.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljen med en lille smule af sukkeret for at få skilt kornene lidt ad.1 vaniljestang
- Bland vanilje, sukker, hvedemel, bagepulver og kakao i en skål (brug gerne røremaskinen). Skær smørret i små tern, og smulder smørret i melblandingen. Kom til sidst ægget i, og ælt hurtigt dejen sammen til en samlet dej.200 g sukker, 300 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 4 spsk kakao, 200 g smør, 1 æg
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Del dejen i 4 dele, og tril hver del dej til en pølse på 30 cm. Hvis dejen er meget blød, kan den lægges kort i køleskabet inden du går i gang.

- Brug en kagerulle til at rulle hen over dejpølserne, så de bliver trykket flade. De skal være cirka 4-5 cm brede.

- Pensel dejen med sammenpisket æg. Drys herefter perlesukker og hakkede mandler på toppen.1 æg, 50 g perlesukker, 50 g mandler

- Bag stængerne i 15-17 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter. Skær så småkagerne ud på skrå med en skarp kniv mens de stadig er lune.

- Læg de færdig småkager på en rist, og lad dem køle helt ned.





5 stjerner, de er meget nemme at lave, og de smager godt. Jeg syntes godt de kan høre til en god påske småkage 🌼
Hej Laila
Tak for din kommentar, vi er glade for at du kunne bruge opskriften.
Og super god ide at bage dem her til påske!
Mvh Tina, Madformadelskere