Svenske chokoladebrød

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Svenske chokoladebrød er faktisk småkager, nemlig lækre kakaosmåkager der er drysset med perlesukker og hakkede mandler. De er nemme at lave, og så smager de bare godt.

Det er vist en opskrift der oprindeligt stammer fra Karolines køkken, og den bringer altså skønne barndomsminder frem. Det er en opskrift der både er nem at gå til, og så er den hurtig at lave. Jeg bruger perlesukker og hakkede mandler på toppen, for det giver en fantastisk smag med de ristede mandler. Samtidig bidrager de med lidt ekstra knas. Det er lidt forskelligt hvad folk godt kan lide at drysse på småkagerne. Nogle vælger udelukkende perlesukker, og det er også lækkert.

Svenske chokoladebrød kaldes også for svenske chokoladesnitter, svenske chokoladekager og kakaosnitter. Kært barn har mange navne som man siger. Det gør dem jo ikke mindre lækre! De små kakaosmåkager er i hvert fald nogle hele familien elsker herhjemme, så de er og bliver en fast del af vores årlige julebag. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og selv bage de skønne småkager.

svenske chokoladebrød med perlesukker og mandler.

Flere julelækkerier

Opskrift

Svenske chokoladebrød

5 fra 4 stemmer
De lækre julesmåkager kaldes også svenske chokoladesnitter, chokoladekager eller kakaosnitter. Kært barn har mange navne, men de smager fantastisk og bringer gode minder fra barndommen. De er derudover både nemme og hurtige at lave.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal50 småkager

Ingredienser
 

  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 spsk kakao
  • 200 g smør
  • 1 æg
Topping
  • 1 æg
  • 50 g perlesukker
  • 50 g mandler

Fremgangsmåde
 

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljen med en lille smule af sukkeret for at få skilt kornene lidt ad.
    1 vaniljestang
  2. Bland vanilje, sukker, hvedemel, bagepulver og kakao i en skål (brug gerne røremaskinen). Skær smørret i små tern, og smulder smørret i melblandingen. Kom til sidst ægget i, og ælt hurtigt dejen sammen til en samlet dej.
    200 g sukker, 300 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 4 spsk kakao, 200 g smør, 1 æg
  3. Tænd ovnen på 175 grader almindelig over- og undervarme.
  4. Del dejen i 4 dele, og tril hver del dej til en pølse på 30 cm. Hvis dejen er meget blød, kan den lægges kort i køleskabet inden du går i gang.
    Dejen er trillet til lange pølser.
  5. Brug en kagerulle til at rulle hen over dejpølserne, så de bliver trykket flade. De skal være cirka 4-5 cm brede.
    Dejen er rullet flad med kagerulle.
  6. Pensel dejen med sammenpisket æg. Drys herefter perlesukker og hakkede mandler på toppen.
    1 æg, 50 g perlesukker, 50 g mandler
    Dejen er drysset med mandler og sukker på toppen.
  7. Bag stængerne i 15-17 minutter ved 175 grader over- og undervarme. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter. Skær så småkagerne ud på skrå med en skarp kniv mens de stadig er lune.
    svenske chokoladebrød der er skåret ud efter de er bagt.
  8. Læg de færdig småkager på en rist, og lad dem køle helt ned.

Næringsindhold

Serving: 1småkageKalorier: 79kcalKulhydrater: 10gProtein: 1gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 15mgNatrium: 41mgKalium: 18mgFibre: 1gSukker: 5gA-vitamin: 109IUCalcium: 11mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kakao – Kakao er det der giver den karakteristiske smag til disse småkager. Og farven selvfølgelig. Du skal bruge den rigtige bagekakao.
Smør – Jeg bruger helt almindeligt Lurpak til at bage småkager med. Andre typer kan også bruges, men vælg rigtig smør og ikke et blandingsprodukt.
Vanilje – Jeg bruger vaniljekorn fra en vaniljestang. Du kan også erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker hvis du hellere vil bruge det.
Perlesukker og mandler – Skal bruges som drys på toppen. Du kan springe mandlerne over eller vælge andre nødder hvis du synes. Jeg bruger hele mandler, som jeg hakker. Jeg smutter dem ikke først, men beholder bare den brune hinde på. Du kan også købe hakkede mandler i supermarkedet, hvis du ikke vil hakke mandlerne selv.

Bagetid

Småkagerne skal være sprøde i overfladen men bløde inden i. Da det er meget forskelligt hvordan ovne varmer, kan det være at dine skal bage lidt længere eller kortere tid end mine. Hold godt øje med dem første gang du skal bage dem i din egen ovn.

Forbered dejen på forhånd

Lav dejen på forhånd og læg den på køl til den skal bruges, så er det hurtigt at lave småkagerne når børnene er med i køkkenet. Herhjemme kan de i hvert fald hurtigt blive utålmodige hvis dejen først skal laves mens de er med i køkkenet.

Opbevaring

De afkølede småkager kommes i en tætsluttende kagedåse. Her kan de holde sig længe, hvis du altså gemmer kagedåsen godt.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

2 kommentarer til “Svenske chokoladebrød”

  1. 5 stars
    5 stjerner, de er meget nemme at lave, og de smager godt. Jeg syntes godt de kan høre til en god påske småkage 🌼

    Svar
    • Hej Laila

      Tak for din kommentar, vi er glade for at du kunne bruge opskriften.
      Og super god ide at bage dem her til påske!

      Mvh Tina, Madformadelskere

      Svar
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.