Squashbrud

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Squashbrud med græskarkerner er perfekte at lave hvis du har squash i haven lige nu.

Disse squashboller er super gode i madpakken. De holder sig super saftige i flere dage, og de kan også sagtens fryses ned. Derudover mætter de godt, og de kan spises både som de er eller med pålæg i som en lækker sandwichbolle.

De er også fantastiske til formiddagsmad eller eftermiddagsmad til børnene. Send evt. lidt grøntsagsstænger med, og så er det et skønt lille måltid.

Lækre squashbrud med græskarkerner.

Mere bagværk

Opskrift

Squashbrud

5 fra 1 stemme
Saftige squashboller med græskarkerner. De er nemme at lave, og så er de perfekte i madpakken eller som morgenmad eller snack.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Antal8 stk

Ingredienser
 

  • 2 ½ dl vand, lunkent
  • 25 g gær
  • 10 g salt
  • 30 g sukker
  • 100 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • 40 g smør, blødt
  • 1 æg
  • 200 g squash
  • 100 g græskarkerner

Fremgangsmåde
 

  1. Opløse gæren i lunkent vand. Tilsæt så salt, sukker og grahamsmel og rør sammen på røremaskinen. Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Det er ikke sikker du skal bruge det hele. Dejen skal være fast men ikke tør. Skær det bløde smør i tern, og ælt det ind i dejen. Ælt dejen godt på røremaskinen indtil den danner glutennet og slipper skålen. Det tager cirka 15 minutter.
    Herefter skal dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 1 time med et viskestykke over.
    2 ½ dl vand, 25 g gær, 10 g salt, 30 g sukker, 100 g grahamsmel, 350 g hvedemel, 40 g smør
  2. Forbered imens squashen. Riv den på den grove side på rivejernet, og lad det dryppe af i en si.
    Efter en time lægges dejen ud på bordet, og der laves en fordybning i midten. I fordybningen ligges æg, revet squash og græskarkerner. Siderne af dejen foldes ind over midten. Jeg brugte to metalspartler. Bliv ved med at folde og hakke dejen sammen med spartlerne indtil dejen er ensartet og fyldet er godt fordelt.
    1 æg, 200 g squash, 100 g græskarkerner
    squashbrud step 1
  3. Del dejen i 8 dele og placer de 8 stykker på en bageplade. De behøver ikke være runde som boller, men må gerne være lidt rustikke.
    squashbrud step 2
  4. Lad herefter bollerne efterhæve i 1 time i mens du varmer ovnen op til 225 grader almindelig over- og undervarme.
    Bag bruddene ved 225 grader over- og undervarme i cirka 15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
    squashbrud step 3
  5. Lad dem køle lidt ned på en rist og så er de klar til at spise.

Næringsindhold

Serving: 1bolleKalorier: 350kcalKulhydrater: 52gProtein: 11gFedt: 11gMættet fedt: 4gKolesterol: 31mgNatrium: 535mgKalium: 260mgFibre: 4gSukker: 5gA-vitamin: 2812IUC-vitamin: 5mgCalcium: 28mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Grahamsmel – Kan erstattes med mere hvedemel med vi elsker de lidt grovere boller. Du kan også bruge fuldkornshvedemel i stedet for grahamsmel, hvis det er hvad du lige har i skabet.
Græskarkerner – Du kan også bruge andre kerner, for eksempel solsikkekerner i stedet for hvis I bedre kan lide dem.

Squash- og gulerodsbrud på samme tid

Vi laver ofte en ordentlig gang squashbrud eller gulerodsbrud, og så er der til madpakkerne i lang tid. Det er nemlig samme dej, og derfor er det også nemt at lave dobbeltportion og så dele dejen op inden gulerødder og squash samt kerner tilsættes.

Opbevaring og holdbarhed

Disse squashbrud er fryseegnede, så du kan fint fryse dem ned hvis du laver en stor portion.
Squashen i dejen gør at de holder sig saftige og lækre i flere dage, og de holder sig fint i en lukket pose i brødkassen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.