Til halloween må maden gerne være lidt ekstra sjov. Den må gerne være lidt uhyggelig, og jeg elsker at gøre lidt ekstra ud af det for ungernes skyld. Disse slangebrød er perfekte til halloween, og er ikke svære at lave.
Det er helt almindelige brødstænger formet som slanger, som er drysset med blå birkes og har fået øjne og en tunge, så de ligner små slanger. Disse grissinier, formet som slanger, er perfekte som brød til halloween-suppen eller som brødstænger til dip til halloweenfesten. Du kan også bruge dem som tilbehør til tapasbordet til halloween eller måske som brød til en uhyggelig gang spaghetti med kødboller.
Hvis du vil give brødstængerne lidt ekstra smag, kan de også drysses med oregano, revet parmesanost eller andre lækre sager. Det er helt op til dig og din fantasi.

Mere halloweeninspiration
Slangebrød til halloween
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og hvedemel, og ælt dejen godt. Jeg bruger røremaskinen. Når dejen er æltet godt sammen, skal den hæve overdækket i 30 minutter.2 ½ dl vand, 25 g gær, 2 tsk salt, ½ dl rapsolie, 500 g hvedemel
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Del dejen i 20 lige store stykker. Tril hvert stykke dej til en lang pølse på cirka 1 cm i tykkelse. Nu skal dejen formes som en slange, det gør man ved at vikle den omkring et træspyd. Hovedet trykkes lidt fladt, og halen gøres lidt spids.
- Brødslangerne pensles med vand og drysses med blå birkes.2 spsk blå birkes
- Øjnene laves ved at skære små trekanter af oliven, som trykkes fast på hovedet.2 oliven
- Brødslangerne bages ved 200 grader over- og undervarme i cirka 20 minutter til de er sprøde og gyldne.
- Lige når brødstængerne kommer ud af ovnen, prikkes et hul med en kødnål, og der sættes et lille stykke tørret chili ind, som er skåret ud formet som en tunge.1 tørret chili
- Lad brødslangerne køle ned, og så er de klar til servering.
Hvordan får du pindene af igen?
Hej Kirsten
Når slangerne er kølet lidt af kan man dreje pindene rundt og trække dem ud.
God fornøjelse med bagningen.
Mvh Tina