Madformadelskere / Anledninger og højtider / Halloween / Slangebrød til halloween

Slangebrød til halloween

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Til halloween må maden gerne være lidt ekstra sjov. Den må gerne være lidt uhyggelig, og jeg elsker at gøre lidt ekstra ud af det for ungernes skyld. Disse slangebrød er perfekte til halloween, og er ikke svære at lave.

Det er helt almindelige brødstænger formet som slanger, som er drysset med blå birkes og har fået øjne og en tunge, så de ligner små slanger. Disse grissinier, formet som slanger, er perfekte som brød til halloween-suppen eller som brødstænger til dip til halloweenfesten. Du kan også bruge dem som tilbehør til tapasbordet til halloween eller måske som brød til en uhyggelig gang spaghetti med kødboller.

Hvis du vil give brødstængerne lidt ekstra smag, kan de også drysses med oregano, revet parmesanost eller andre lækre sager. Det er helt op til dig og din fantasi.

slangebrød til halloween serveret med græskarsuppe.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Slangebrød til halloween

4.67 fra 3 stemmer
Brødstænger, breadsticks, grissinier.. Kært barn har mange navne, men kan vi ikke blive enige om at de er lidt sjovere når de ligner farlige slanger? De er perfekte at servere som snacks til halloween med en dip til eller de er gode til aftensmaden med en god suppe til. Det kunne jo passende være en græskarsuppe..
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 30 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal20 stk

Ingredienser
 

  • 2 ½ dl vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • ½ dl rapsolie
  • 500 g hvedemel
  • 2 spsk blå birkes
  • 2 oliven
  • 1 tørret chili

Fremgangsmåde
 

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og hvedemel, og ælt dejen godt. Jeg bruger røremaskinen. Når dejen er æltet godt sammen, skal den hæve overdækket i 30 minutter.
    2 ½ dl vand, 25 g gær, 2 tsk salt, ½ dl rapsolie, 500 g hvedemel
  2. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  3. Del dejen i 20 lige store stykker. Tril hvert stykke dej til en lang pølse på cirka 1 cm i tykkelse. Nu skal dejen formes som en slange, det gør man ved at vikle den omkring et træspyd. Hovedet trykkes lidt fladt, og halen gøres lidt spids.
    slangebrød viklet omkring træspyd
  4. Brødslangerne pensles med vand og drysses med blå birkes.
    2 spsk blå birkes
  5. Øjnene laves ved at skære små trekanter af oliven, som trykkes fast på hovedet.
    2 oliven
    slangebrød på bageplade
  6. Brødslangerne bages ved 200 grader over- og undervarme i cirka 20 minutter til de er sprøde og gyldne.
  7. Lige når brødstængerne kommer ud af ovnen, prikkes et hul med en kødnål, og der sættes et lille stykke tørret chili ind, som er skåret ud formet som en tunge.
    1 tørret chili
  8. Lad brødslangerne køle ned, og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Serving: 1stkKalorier: 120kcalKulhydrater: 20gProtein: 3gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gNatrium: 241mgKalium: 41mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 3IUC-vitamin: 1mgCalcium: 17mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Blå birkes – Blå birkes er lækkert på toppen. Du kan også bruge oregano, sesam, parmesanost eller andet drys ovenpå slangerne.
Oliven og tørret chili – Jeg bruger oliven og tørret chili til at lave øjne og tunge til slangerne, men du kan selvfølgelig bruge andre ting hvis du synes det er nemmere. Se hvad du har i skufferne der kan bruges.

Forberedelse

Du kan sagtens lave slangebrødene dagen før eller to dage før de skal spises. Det er brødstænger, som skal være tørre, så der sker ikke noget ved at have dem liggende i en lufttæt beholder en dag eller to.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

2 kommentarer til “Slangebrød til halloween”

    • Hej Kirsten
      Når slangerne er kølet lidt af kan man dreje pindene rundt og trække dem ud.
      God fornøjelse med bagningen.

      Mvh Tina

      Svar
4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.