Paradisæblegele er en skøn sød og let bitter form for æblegele, selvfølgelig lavet af paradisæbler.
Vi har et fint træ med paradisæbler i vores nye have, så nu er der ingen undskyldning for ikke at lave en stor portion paradisæblegele så vi har til vinteren.
Geléen er skøn som topping på en ostemad eller til ostebordet, men den er altså også virkelig skøn at bruge i efterårets- og vinterens saucer og gryderetter på samme måde som du måske gør med ribsgele. Heldigvis er den virkelig nem at lave selv, og det tager ikke lang tid.

Mere inspiration til æbler
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Vask paradisæblerne og kom dem i en gryde. Du skal ikke skælle dem eller fjerne blomst eller stilk, de skal bare i gryden hele.1 ½ kg paradisæbler
- Bring gryden i kog, og lad paradisæblerne koge i 30 minutter under låg.6 dl vand
- Nu skal saften sies fra. Si paradisæblesaften igennem et klæde over i en ren gryde. Den skal stå og dryppe af nogle timer eller til næste dag. Det er vigtigt at du ikke presser saften ud, så risikerer du den bliver grumset.
- Når paradisæblesaften er dryppet af, måles den op, og der tilsættes 100 g sukker pr dl væske. Jeg fik 7 dl af denne portion og tilsatte derfor 700 g sukker. Saften med sukkeret bringes i kog.700 g sukker
- Kog gelemassen i 5-10 minutter under låg, og tag så en lille smule op på en ske. Lad det køle af og se om det stivner. Hvis det gør, er geleen færdig. Fjern skummet på toppen af geleen med en ske, og hæld den så på rene skoldede glas.
- Lad glassene med gele stå på køkkenbordet uden låg til næste dag for at give geleen tid til at sætte sig. Når de er kølet ned kan du lægge et rent viskestykke over.
- Næste dag kan lågene sættes på den stivnede gele.