Skøn gele af efterårets smagfulde paradisæbler. Det er nemt og lækkert at lave hjemmelavet gele med paradisæbler fra haven. Du kan spise geléen på ost eller bruge den som smagsgiver i sovsen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 8små glas
Ingredienser
1 ½kgparadisæbler
6dlvand
700gsukker
Sådan gør du
Vask paradisæblerne og kom dem i en gryde. Du skal ikke skælle dem eller fjerne blomst eller stilk, de skal bare i gryden hele.
1 ½ kg paradisæbler
Bring gryden i kog, og lad paradisæblerne koge i 30 minutter under låg.
6 dl vand
Nu skal saften sies fra. Si paradisæblesaften igennem et klæde over i en ren gryde. Den skal stå og dryppe af nogle timer eller til næste dag. Det er vigtigt at du ikke presser saften ud, så risikerer du den bliver grumset.
Når paradisæblesaften er dryppet af, måles den op, og der tilsættes 100 g sukker pr dl væske. Jeg fik 7 dl af denne portion og tilsatte derfor 700 g sukker. Saften med sukkeret bringes i kog.
700 g sukker
Kog gelemassen i 5-10 minutter under låg, og tag så en lille smule op på en ske. Lad det køle af og se om det stivner. Hvis det gør, er geleen færdig. Fjern skummet på toppen af geleen med en ske, og hæld den så på rene skoldede glas.
Lad glassene med gele stå på køkkenbordet uden låg til næste dag for at give geleen tid til at sætte sig. Når de er kølet ned kan du lægge et rent viskestykke over.
Næste dag kan lågene sættes på den stivnede gele.
Noter
Opbevaring
Opbevar dine glas køligt og mørkt, så holder de sig bedst. Når du tager hul på et glas, skal det opbevares i køleskabet.