Det kolde, våde og blæsende efterårsvejr kalder på varmende gryderetter, og denne linsegryde med kylling smager altså helt fantastisk.
Det er en smagfuld tyskinspireret gryderet med blandt andet grønne linser, kartofler, porrer, selleri og gulerødder, og så indeholder den også lidt kyllingebryst.
Den er nem at lave, og passer næsten sig selv når den er sat over. Herhjemme er den et hit hos både børn og voksne, og derudover er den både sund og billig at lave.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Start med at forberede grøntsagerne. Pil løget og skær det i tern. Pil hvidløgene og hak dem fint. Rens porren grundigt i koldt vand og skær den i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Skræl og rens det halve knoldselleri og skær det i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. – Sørg for at skære alle grøntsager i nogenlunde samme størrelse tern, så de tilbereder ensartet.1 løg, 2 fed hvidløg, 1 porre, 2 gulerødder, ½ knoldselleri, 3 kartofler
- Trim og rens kyllingebrysterne og stil dem til siden.350 g kyllingebryst
- Skyl de grønne linser i koldt vand og lad dem dryppe af i en si.200 g grønne linser
- Varm olien op i en stor gryde. Tilsæt hakket løg, hvidløg samt porre og svits det ved middelvarme i et par minutter.2 spsk olivenolie
- Tilsæt krydderier, gulerødder, knoldselleri samt kartoffeltern og svits det med i et par minutter.1 tsk tørret timian, 1 tsk paprika, 1 laurbærblad, 1 tsk salt, Peber
- Tilsæt derefter linser, vand, tomatkoncentrat samt bouillonterninger, rør rundt og bring retten i kog. Kom kyllingebrysterne i, skru ned for varmen og kom låget på. Nu skal retten simrer i ca. 40 minutter. – Husk at røre rundt med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.12 dl vand, 2 ½ spsk tomatkoncentrat, 2 hønsebouillonterninger
- Når tiden er gået, tages låget af og kyllingebrysterne tages op. Skær eller træk kødet i passende stykker, og kom det tilbage i gryden sammen med hakket frisk persille. Rør rundt og server den varme ret med det samme.2 spsk frisk persille




