Lækker og sund aftensmad med masser af linser og grønt. Det er en dejlig gryderet, som vi spiser om efteråret og vinteren. Den mætter godt og er fuld af god smag. Her får du altså meget mad for pengene, så den er virkelig budgetvenlig.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
200ggrønne linser
350gkyllingebryst
2spskolivenolie
1løg
2fedhvidløg
1porre
2gulerødder
½knoldselleri
3kartofler
12dlvand
2 ½spsktomatkoncentrat
2hønsebouillonterninger, eller grøntsags-
2spskfrisk persille
krydderier
1tsktørret timian
1tskpaprika
1laurbærblad
1tsksalt
Peber, efter smag
Sådan gør du
Start med at forberede grøntsagerne. Pil løget og skær det i tern. Pil hvidløgene og hak dem fint. Rens porren grundigt i koldt vand og skær den i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tern. Skræl og rens det halve knoldselleri og skær det i tern. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. - Sørg for at skære alle grøntsager i nogenlunde samme størrelse tern, så de tilbereder ensartet.
Tilsæt derefter linser, vand, tomatkoncentrat samt bouillonterninger, rør rundt og bring retten i kog. Kom kyllingebrysterne i, skru ned for varmen og kom låget på. Nu skal retten simrer i ca. 40 minutter. - Husk at røre rundt med jævne mellemrum, så det ikke brænder på.
12 dl vand, 2 ½ spsk tomatkoncentrat, 2 hønsebouillonterninger
Når tiden er gået, tages låget af og kyllingebrysterne tages op. Skær eller træk kødet i passende stykker, og kom det tilbage i gryden sammen med hakket frisk persille. Rør rundt og server den varme ret med det samme.
2 spsk frisk persille
Noter
Ingrediensnoter
Grønne linser - Her er brugt tørrede grønne linser. De skal skylles godt og tilberedes derefter direkte i retten.
Servering
Server retten som den er, den er nemlig et komplet måltid og mætter rigtig godt. Den er skøn på en kold og blæsende dag, for den varmer dejligt.
Rester
Du kan gemme eventuelle rester i køleskabet og genopvarme dem dagen efter. Du kan også fint fryse resterne ned og gemme dem til en anden god gang.