Vi elsker de her lækre og luftige juleboller med chokolade og appelsin og alle de gode julesmage. Ungerne spiser dem gerne til morgenmad eller som en eftermiddagssnack op til jul, og de er også dejlig til aftenkaffen.
Bollerne er gode og lugtige, og holder sig friske længe. De indeholder, ud over chokolade og appelsin, kardemomme, kanel og stødte nelliker, og så er de toppet med hasselnødder og perlesukker. Masser af lækkerier!
De er helt fantastiske når de lige kommer ud af ovnen og er helt lune, men de kan altså også spises kolde, og man kan også fint lige lune den 10-15 sekunder i mikroovnen.

Flere julelækkerier
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Lun mælken til den er lillefingervarm, og opløs gæren i mælken. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, salt, kardemomme, kanel, nelliker, sukker, æg, og rør sammen. Rør hvedemelet i dejen lidt af gangen, det er ikke sikkert du skal bruge det hele. Dejen skal være jævn og blød og lidt klistret. Ælt dejen rigtig godt til den slipper skålens sider, det tager cirka 15 minutter på min røremaskine.2 dl mælk, 2 appelsiner, 50 g gær, 1 tsk salt, 1 tsk kardemomme, 1 tsk stødt kanel, 50 g sukker, 2 æg, 600 g hvedemel, ½ tsk stødte nelliker
- Tilsæt herefter det bløde smør, og ælt det ind i dejen. Hak chokoladen groft, og ælt den hurtigt ind i dejen til sidst.100 g mørk chokolade, 100 g smør
- Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
- Beklæd et ovnfast fad pÃ¥ 25×35 cm med bagepapir.
- Form dejen til 15 boller på cirka 85-90 gram hver. Spænd bollerne op, tril dem runde, og læg dem i fadet. Læg et viskestykke over bollerne og lad dem efterhæve i 45 minutter.

- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Pisk ægget sammen og pensel bollerne på toppen med sammenpisket æg. Hak hasselnødderne groft og drys de hakkede hasselnødder og perlesukker på toppen af bollerne.1 æg, 30 g hasselnødder, 2 spsk perlesukker

- Bag bollerne ved 220 grader varmluft i cirka 12 minutter til de er gyldne og gennembagte.
- Lad dem køle lidt ned på en bagerist og server dem gerne lune.





