Madformadelskere / Søde sager / Kager / Havregrynskager med kaffesmørcreme

Havregrynskager med kaffesmørcreme

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Havregrynskager med kaffesmørcreme er en skøn variation af den klassiske fyldte småkage.

Kaffecremen er mild og silkeblød, og den lækre mokkasmag passer bare perfekt til havregrynssmåkagerne med den mørke chokolade.

Hvis du også elsker kaffe, så er den bestemt en kage du må prøve, men den er altså ikke så stærk i smagen, så ikke-kaffedrikkere kan også sagtens være med her.

Havregrynskager med kaffesmørecreme og mørk chokolade.

Flere søde sager

Opskrift

Havregrynskager med kaffesmørcreme

Ingen stemmer endnu
Sprøde og seje havregrynskager lagt sammen med blød kaffesmørcreme. Det er en dejlig kage, som du kan servere med en god kop kaffe eller te til. Havregrynskagerne kan med fordel bages dagen før, og lægges sammen med cremen inden de skal serveres.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Nedkøling og samling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal8 stk

Ingredienser
 

Havregrynskager
  • 150 g smør
  • 250 g havregryn
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 æg
Kaffesmørcreme
  • 125 g sukker
  • ½ dl kaffe, stærk
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 150 g smør, blødt
  • 1 æggeblomme
Derudover
  • 200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

Havregrynskager
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag det herefter af varmen.
    150 g smør
  3. Bland havregryn, sukker, vanilje, bagepulver og mel i en skål, og tilsæt æg og det smeltede smør. Rør dejen sammen med en ske til den er jævn.
    250 g havregryn, 250 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 2 tsk bagepulver, 2 spsk hvedemel, 2 æg
  4. Hvis dejen føles meget våd, kan du lade den stå i 15 minutter inden du går videre, så suger havregrynene noget af væsken.
  5. Lav kugler af dejen, cirka 1 spsk. dej pr kugle. Sæt dem med god afstand på en bageplade, og tryk dem lidt flade med en ske eller med håndfladen. Du kan have 8 kugler på en almindelig bageplade.
    Dejen til havregrynskager og størrelsen på kuglerne på bagepladen
  6. Bag havregrynskagerne ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller indtil kanten er brun.
  7. Lad kagerne køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en rist hvor de skal køle helt ned.
Pensling med chokolade
  1. Når kagerne er helt kolde tempereres chokoladen. Det bruger jeg mikroovnen til, du kan også gøre det over vandbad i en gryde.
  2. Hak 2/3 af chokoladen groft og 1/3 af chokoladen fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet plastbøtte, og smelt chokoladen i intervaller af 30 sekunder. Rør efter hvert 30. sekund til den er helt smeltet. Tilsæt så den finthakkede chokolade, og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
    200 g mørk chokolade
  3. Pensel undersiden af havregrynskagerne med smeltet chokolade.
Kaffesmørcreme
  1. Kom kaffe, sukker og vanilje i en gryde, og kog op til alt sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad siruppen køle ned.
    125 g sukker, ½ dl kaffe, 1 tsk vaniljepasta
  2. Pisk blødt smør og æggeblomme rigtig godt sammen. Brug røremaskine eller håndmixer. Det skal piskes til det bliver luftigt og hvidt, det tager cirka 10 minutter på min maskine. Tilsæt herefter den afkølede sukkersirup i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt siruppen er i, stopper du med at piske, og cremen fyldes i en sprøjtepose med en stjernetyl i.
    150 g smør, 1 æggeblomme
  3. Fordel cremen på halvdelen af havregrynskagerne, og luk dem herefter med de resterende kager.
  4. Nu er kagerne klar til servering.

Næringsindhold

Serving: 1havregrynskage med smørcremeKalorier: 650kcalKulhydrater: 63gProtein: 5gFedt: 43gMættet fedt: 26gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 147mgNatrium: 291mgKalium: 232mgFibre: 3gSukker: 54gA-vitamin: 1039IUCalcium: 54mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kaffe – Jeg har brugt en stærk espresso. Du kan bruge den kaffe du bedst kan lide, men det skal gerne være en god stærk kaffe for at få den rette kaffesmag. 
Vanilje – Vanilje og kaffe smager skønt sammen. Jeg bruger her vaniljepasta i opskriften, men det kan erstattes med korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver. Hvis du kun har vaniljesukker, kan du erstatte nogle skefulde af sukkeret med vaniljesukker.

Opbevaring

Opbevar kagerne på køl når de er samlet. Her kan de godt holde sig nogle dage, men de mister lidt af sprødheden når de står med cremen inden i. Du kan sagtens bage selve småkagerne en dag eller flere i forvejen, og bare lægge dem sammen med kaffecremen inden servering. Småkagerne kan opbevares i en kagedåse indtil de skal pensles med chokolade og fyldes med creme.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
Fad med hjemmebagte havregrynskager med kaffecreme.

Flere lækre kaffeopskrifter

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.