Havregrynskager med kaffesmørcreme er en skøn variation af den klassiske fyldte småkage.
Kaffecremen er mild og silkeblød, og den lækre mokkasmag passer bare perfekt til havregrynssmåkagerne med den mørke chokolade.
Hvis du også elsker kaffe, så er den bestemt en kage du må prøve, men den er altså ikke så stærk i smagen, så ikke-kaffedrikkere kan også sagtens være med her.

Flere søde sager
Havregrynskager med kaffesmørcreme
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Smelt smørret i en gryde. Tag det herefter af varmen.150 g smør
- Bland havregryn, sukker, vanilje, bagepulver og mel i en skål, og tilsæt æg og det smeltede smør. Rør dejen sammen med en ske til den er jævn.250 g havregryn, 250 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 2 tsk bagepulver, 2 spsk hvedemel, 2 æg
- Hvis dejen føles meget våd, kan du lade den stå i 15 minutter inden du går videre, så suger havregrynene noget af væsken.
- Lav kugler af dejen, cirka 1 spsk. dej pr kugle. Sæt dem med god afstand på en bageplade, og tryk dem lidt flade med en ske eller med håndfladen. Du kan have 8 kugler på en almindelig bageplade.
- Bag havregrynskagerne ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller indtil kanten er brun.
- Lad kagerne køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en rist hvor de skal køle helt ned.
- Når kagerne er helt kolde tempereres chokoladen. Det bruger jeg mikroovnen til, du kan også gøre det over vandbad i en gryde.
- Hak 2/3 af chokoladen groft og 1/3 af chokoladen fint. Kom den grofthakkede chokolade i en mikroovnsegnet plastbøtte, og smelt chokoladen i intervaller af 30 sekunder. Rør efter hvert 30. sekund til den er helt smeltet. Tilsæt så den finthakkede chokolade, og rør rundt til alt chokoladen er smeltet.200 g mørk chokolade
- Pensel undersiden af havregrynskagerne med smeltet chokolade.
- Kom kaffe, sukker og vanilje i en gryde, og kog op til alt sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad siruppen køle ned.125 g sukker, ½ dl kaffe, 1 tsk vaniljepasta
- Pisk blødt smør og æggeblomme rigtig godt sammen. Brug røremaskine eller håndmixer. Det skal piskes til det bliver luftigt og hvidt, det tager cirka 10 minutter på min maskine. Tilsæt herefter den afkølede sukkersirup i en tynd stråle mens du stadig pisker. Når alt siruppen er i, stopper du med at piske, og cremen fyldes i en sprøjtepose med en stjernetyl i.150 g smør, 1 æggeblomme
- Fordel cremen på halvdelen af havregrynskagerne, og luk dem herefter med de resterende kager.
- Nu er kagerne klar til servering.