Vi elsker halloween herhjemme, fordi det betyder en masse bagning og sjove og uhyggelige kager. Her får du vores opskrift på halloween småkager med glasur.
Vi har lavet dem som spøgelser, men du kan selvfølgelig lave lige præcis de figurer i bedst kan lide. Det er samme opskrift vi bruger når vi laver vaniljesmåkager til jul, så det er en dej du sagtens kan bruge hele året rundt, og så lave den med påskeudstikkere, halloweenudstikkere eller julefigurer.
Det er en virkelig nem dej at lave og arbejde med, og har du en foodprocessor, så går det også virkelig hurtigt at lave dejen. Det er især godt når man har børn med i køkkenet, som ikke altid er de mest tålmodige væsner.

Mere halloweeninspiration
Halloween småkager med glasur
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Smuldr smørret i hvedemelet. Det kan du gøre med en hurtig tur i foodprocessoren, hvis du har sådan en. Det kan også sagtens gøres i hånden.350 g hvedemel, 200 g smør
- Bland sukker og vaniljepasta i mel/smørblandingen.120 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
- Saml hurtigt dejen med ægget. Dejen må endelig ikke æltes, den skal blot samles til en sammenhængende dej.1 æg
- Læg dejen i køleskabet i en halv time.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Rul dejen ud på et meldrysset born, og udstik kagefigurer med en udstikker.
- Læg figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem 8-10 minutter i den forvarmede ovn ved 200 grader over- og undervarme til de er gyldne i kanten.
- Lad småkagerne køle helt ned på en rist inden de pyntes med glasur.
- Pisk flormelis og æggehvide til det er helt jævn og lidt sejt. Det tager cirka 5 minutter med en håndmixer. Tag lidt af den hvide glasur fra, og farv den med sort pastafarve til øjne og mund.150 g flormelis, 40 g æggehvide, Sort pastafarve
- Kom glasurfarverne i sprøjteposer, og farvelæg småkagerne inden servering.