Sjove og nemme udstikskager til kagefigurer, som du kan stikke ud lige præcis som du har lyst til. Lav uhyggelige spøgelser, græskar, gravsten, flagermus eller andre figurer til halloween. Server dem til halloweenfesten eller til "slik eller ballade"-børnene.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 30småkager
Ingredienser
Småkager
350ghvedemel
200gsmør
120gsukker
1tskvaniljepasta
1æg
Glasur
150gflormelis
40gæggehvide
Sort pastafarve, eller frugtfarve
Sådan gør du
Smuldr smørret i hvedemelet. Det kan du gøre med en hurtig tur i foodprocessoren, hvis du har sådan en. Det kan også sagtens gøres i hånden.
350 g hvedemel, 200 g smør
Bland sukker og vaniljepasta i mel/smørblandingen.
120 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
Saml hurtigt dejen med ægget. Dejen må endelig ikke æltes, den skal blot samles til en sammenhængende dej.
1 æg
Læg dejen i køleskabet i en halv time.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
Rul dejen ud på et meldrysset born, og udstik kagefigurer med en udstikker.
Læg figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem 8-10 minutter i den forvarmede ovn ved 200 grader over- og undervarme til de er gyldne i kanten.
Lad småkagerne køle helt ned på en rist inden de pyntes med glasur.
Pisk flormelis og æggehvide til det er helt jævn og lidt sejt. Det tager cirka 5 minutter med en håndmixer. Tag lidt af den hvide glasur fra, og farv den med sort pastafarve til øjne og mund.
150 g flormelis, 40 g æggehvide, Sort pastafarve
Kom glasurfarverne i sprøjteposer, og farvelæg småkagerne inden servering.
Noter
Ingrediensnoter
Hvedemel – Helt almindeligt hvedemel eller kagehvedemel.Smør – Jeg bruger som regel saltet smør når jeg bager småkager. Usaltet kan også fint bruges.Vanilje – Jeg bruger oftest vaniljepasta, men vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang kan selvfølgelig også sagtens bruges.
Tilberedning
Dejen - Undgå at ælte din småkagedej når du laver den. Hvis du gerne vil have lækre og sprøde småkager, så er tricket kun lige at samle dejen med ægget. Du kan gøre det med hænderne eller i foodprocessoren.Form og farve - Udstik de figurer du gerne vil. Du kan for eksempel lave græsker, monstre, flagermus, spøgelser, hekse, edderkopper eller kranier. Du bestemmer helt selv. Farv glasuren med frugtfarve, så du får de farver du skal bruge.
Servering
Server til halloweenfesten sammen med andre sjove halloweensnacks. Eller pak småkagerne i små plastposer, og giv dem til børnene der kommer for at lave "slik eller ballade".
Opbevaring
Opbevar småkagerne i en lufttæt kagedåse. De kan sagtens holde sig længe, men glasuren bliver hurtigt lidt grim. Så jeg vil anbefale dig at vente med at pynte med glasur til den dag eller dagen før de skal serveres. Selve småkagerne kan du sagtens bage i god tid.