Espresso martini

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Espresso Martini er en nem og virkelig lækker kold kaffecocktail. Den har ingenting at gøre med en martini faktisk! Men den laves af espresso, kahlua og vodka, og er altså en drink med gang i på alle måder! Både energimæssigt og smagsmæssigt.

Drinken er blevet et hit, især som en sommerdrink, hvor den nærmest iskaffe-agtige smag er helt perfekt til en varm sommerdag på terrassen.

Man skal nok kunne lide kaffe for at elske denne drink. Så kender du nogen der elsker kaffe og gode drinks, så er denne her et oplagt valg at servere for dem. Vi er i hvert fald virkelig begejstrede for den.

espresso martini med skum og kaffebønner på toppen.

Flere drikkevarer

Opskrift

Espresso Martini

4 fra 2 stemmer
Espresso martini er en lækker kold cocktail for alle kaffeelskere. Den er nem at lave, med få ingredienser, og så smager den skønt. Server den i et elegant martiniglas, og pynt med kaffebønner på toppen af det cremede skum.
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 2 minutter
Antal1 glas

Ingredienser
 

  • 4 cl espresso, kold
  • 4 cl vodka
  • 4 cl kahlua
  • Isterninger
  • Kaffebønner, kan undlades

Fremgangsmåde
 

  1. Kom espresso, vodka, kahlua og isterninger i en cocktailshaker.
  2. Shake grundigt i cirka 30 sekunder, og hæld derefter cocktailen igennem en si over i et martiniglas.
  3. Server straks eventuelt pyntet med 3 kaffebønner på toppen

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 233kcalKulhydrater: 19gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gNatrium: 9mgKalium: 46mgSukker: 19gC-vitamin: 1mgCalcium: 1mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kahlua – Kahlua er kaffelikør, som altså er en af hovedingredienserne i en klassisk espresso martini. Den kan købes i de fleste større supermarkeder som Kvickly, Føtex og Bilka.
Vodka – Vodka kan du ikke undvære. Du kan bruge den slags du bedst kan lide, eller hvad I har i skabet.
Espresso – Til denne cocktail skal du bruge espresso som navnet angiver. Har du ikke mulighed for at lave espresso, kan du bruge en meget stærk filterkaffe. Kaffen skal være kold når du skal bruge den, så lav den i god tid.
Isterninger – Denne cocktail skal shakes godt i en cocktailshaker med masser af is for at blive helt rigtig cremet, så du kan ikke undvære isterninger.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.