Cookies med chokolade

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Cookies med chokolade er altid lækkert! Det er skønne småkager som både børn og voksne elsker, og så er de tilmed virkelig nemme at lave selv.

Dejen kan nemt gemmes i fryseren, så kan du hurtigt tage nogle kugler dej op og bage lækre cookies.

cookies med chokolade stykker på bagerist.

Flere søde sager

Opskrift

Cookies med chokolade

5 fra 1 stemme
Sprøde småkager med en chewy midte. De hjemmebagte småkager med chokoladestykker, er perfekte til eftermiddagskaffen eller til et glas mælk. Både børn og voksne vil elske dem.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal18 cookies

Ingredienser
 

  • 150 g smør, blødt
  • 135 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 vaniljestang
  • 1 æg
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk blødt smør, sukker, brun farin og kornene fra vaniljestangen godt sammen.
    150 g smør, 135 g sukker, 100 g brun farin, 1 vaniljestang
  2. Tilsæt herefter æg, og pisk godt igen.
    1 æg
  3. Bland mel, natron, bagepulver og salt sammen, og rør det i dejen.
    180 g hvedemel, 1 tsk natron, 1 tsk bagepulver, ½ tsk salt
  4. Hak chokoladen groft og til dejen. Rør dejen til den er ensartet og chokoladen er fordelt.
    100 g mørk chokolade
  5. Du kan med fordel sætte dejen i køleskabet 1 times tid. Så bliver den nemmere at arbejde med, men du kan også sagtens gå videre med det samme.
  6. Tænd ovnen på 175 grader
  7. Tril dejen til kugler. Brug 1 spsk. dej pr kugle. Sæt kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Der skal være god plads imellem dem, da de flyder ud under bagningen.
  8. Bag kagerne ved 175 grader i 12-15 min. og lad kagerne køle af på bagepladen, og flyt dem så til en rist.

Næringsindhold

Serving: 1cookieKalorier: 183kcalKulhydrater: 23gProtein: 2gFedt: 9gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 0.4gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 27mgNatrium: 222mgKalium: 63mgFibre: 1gSukker: 14gA-vitamin: 224IUCalcium: 29mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Smør – Jeg bruger almindeligt saltet smør til denne opskrift. Smørret skal være blødt, så tag det ud af køleskabet i god tid inden du skal bage.
Sukker og brun farin – En blanding af sukker og brun farin giver en dejlig karamelliseret smag.
Natron og bagepulver – Ved at tilsætte både natron og bagepulver får man den perfekt konsistens og en sprød småkage der er blød og chewy i midten.
Chokolade – Jeg bruger mørk chokolade her, men du kan også bruge mælkechokolade eller hvid chokolade eller måske en blanding af forskellige slags chokolade. 

Opbevaring og frysning

Opbevaring af cookies – Kom de afkølede småkager i en lufttæt kagedåse eller et lufttæt glas.
Frysning af cookiedej – Lav en stor portion og frys dejen ned i kugler. Så kan du nemt tage nogle stykke op. Lad dem tø op på bagepladen i 30 minutter og bag dem så efter opskriften.

Video

Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.