Vi elsker at bage vores eget brød herhjemme. Hjemmebagte boller om morgenen er bare skønt! Ciabattaboller er virkelig nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. De skal ikke æltes, men dejen kan blandes om aftenen og så kan du bage bollerne om morgenen.
Æltefri boller med god smag
Det er både sjovt og hyggeligt at bage, men nogen gange skal det helst bare blandes sammen og passe sig selv indtil dejen er klar til bagning. Sådan er det med disse boller. Det er nemlig æltefri boller, dejen skal blot blandes sammen og herefter stå og passe sig selv.
Faktisk er det ret vigtigt at denne dej ikke bliver æltet, den skal have lov til at hvile, så den kan lave de lækre store lufthuller, som vi elsker i et ciabattabrød.
Hvordan laver man ciabattaboller?
Du kan roligt kaste dig ud i at bage ciabatta selv, du har sikkert alle ingredienserne derhjemme allerede, så du kan sætte dejen over i aften og bage bollerne i morgen tidlig. Alt du skal bruge er:
- Vand
- Gær
- Salt
- Sukker
- Hvedemel, vælg en type med højt proteinindhold.
Fremgangsmåden er helt enkel. Jeg laver altid dejen i en plastbøtte med låg, det er så dejligt nemt, og man sparer på opvasken.
Gæren opløses i vandet, salt og sukker røres i, og til sidst tilsættes melet. Så skal dejen forsigtigt vendes sammen. Ikke noget med at ælte den! Den skal kun lige vendes rundt indtil alt melet er vådt.
Så skal der låg på bøtten, og dejen skal hvile i 7-9 timer. Herefter varmes ovnen op til maksimal varme, og bollerne bages i cirka 15 minutter.
Opskrift på ciabattaboller
Her får du vores opskrift på de nemmeste boller, der smager helt fantastisk. Dejen kan også bruges til at bage et helt ciabattabrød hvis du ombestemmer dig undervejs. Det har vi en opskrift på her: Ciabattabrød.
Ciabattaboller opskrift
Ingredienser
- 350 g vand
- 3 g gær
- 11 g salt, fint
- 3 g sukker
- 400 g hvedemel, vælg gerne en type med højt proteinindhold
Sådan gør du
- Lav dejen i en stor plastbøtte eller en skål med låg. Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker. Pisk godt til alt er opløst. Tilsæt så melet, og vend dejen forsigtigt rundt indtil alt melet er vådt. Du må endelig ikke ælte dejen! Kom låget på bøtten eller skålen og lad dejen stå i 7-9 timer ved stuetemperatur.
- Opvarm ovnen til 275 grader varmluft, sæt en bageplade i bunden af ovnen.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord (brug meget mel, da dejen er ret blød). Hak 9 boller ud af dejen, og form dem let med meget våde hænder. De må gerne være rustikke i udseendet. Sæt dem på et stykke bagepapir.
- Træk bagepapiret over på den varme bageplade, og bag bollerne i 12-15 minutter indtil de er gyldne, sprøde og lyder hule når du banker dem under bunden.
- Lad bollerne køle af på en rist, og server dem for nogen du holder af.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Vil du prøve andre nemme morgenboller, så prøv:
- Koldhævede boller med havregryn og kerner
- Koldhævede morgenboller med malt
- Koldhævede boller med surdej og maltmel
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter: