Madformadelskere / Aftensmad / Tilbehør til aftensmad / Bagt hokkaido på bønnepuré

Bagt hokkaido på bønnepuré

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Bagt hokkaido på bønnepuré med lidt grønt og knas på toppen er en skøn vegetarisk ret, som du kan spise som den er, eller som tilbehør til et stykke kød.

Græskar er i sæson lige nu, og i sådan et hokkaidogræskar er der masser af sund mad for ganske få penge.

Vi elsker græskar herhjemme, men det er lidt en overset spise. Du kan dog efterhånden finde de japanske hokkaidogræskar i mange butikker her om efteråret, og det udnytter vi altså til fulde her i sæsonen. Hvis du ikke er kommet i gang med at spise græskar endnu, så er det altså nu du skal prøve det.

Bagt hokkaido på butterbeanpuré med ærteskud, saltmandler og græskarkerner.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Bagt hokkaido på bønnepuré

Ingen stemmer endnu
Lækker vegetarisk ret med græskar på en bund af puré af butter beans, og med lidt grønt og knas på toppen. Den kan spises som selvstændig ret eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

Bagt hokkaidogræskar
  • 1 hokkaido græskar
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk salt
  • Peber
Bønnepuré
  • 480 g butter beans, drænet vægt, svarende til 2 dåser
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl vand
  • tsk æbleeddike, eller efter smag
  • 1 tsk citronsaft, eller efter smag
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • Peber, efter smag
Andet

Fremgangsmåde
 

Bagt hokkaidogræskar
  1. Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.
  2. Vask græskaret godt, og del det på midten. Skrab kernerne ud, og skær græskaret ud i både på cirka 1 cm i tykkelsen. Del bådene i halve i længden.
    1 hokkaido græskar
  3. Læg græskarskiverne på en bageplade på bagepapir, og fordel olie, timian, salt og peber på græskaret. Vend det hele godt sammen, og læg dem i et jævnt lag på bagepladen.
    3 spsk olivenolie, 1 tsk tørret timian, 2 tsk salt, Peber
  4. Sæt pladen i ovnen, og bag græskaret i cirka 30 minutter til det er mørt. Lav i mens bønnepuréen.
Bønnepuré
  1. Kom bønderne fra dåserne op i en si og skyl dem grundigt i koldt vand. Kom dem op i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
    480 g butter beans, ½ dl olivenolie, ½ dl vand, 2½ tsk æbleeddike, 1 tsk citronsaft, 1 fed hvidløg, 1 tsk salt, Peber
  2. Blend nu det hele til puréen er helt glat, og slut af med at smage den til.
    – Tilsæt eventuelt mere vand til den ønskede konsistens er nået.
Anretning
  1. Når græskaret er færdigbagt, er du klar til at anrette.
  2. Fordel bønnepuréen på det fad du vil servere på. Kom ærteskud ovenpå, og læg så de bagte skiver af græskar ovenpå. Slut af med at drysse med hakkede saltmandler og græskarkerner, og server straks.
    50 g ærteskud, 30 g saltmandler, 20 g græskarkerner

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 490kcalKulhydrater: 50gProtein: 13gFedt: 30gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 20gTransfedt: 0.01gNatrium: 2166mgKalium: 1556mgFibre: 12gSukker: 8gA-vitamin: 4699IUC-vitamin: 51mgCalcium: 147mgJern: 5mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Græskar – Du kan købe hokkaidogræskar i de fleste supermarkeder her om efteråret. Det er et lille orange græskar, og det smager fantastisk. Du behøver ikke skrælle græskaret, skrællen kan også spises. Det skal bare vaskes godt, du kan eventuelt bruge en skuresvamp hvis det er meget beskidt.
Butter beans – Butter beans, eller limabønner som de også hedder, er store hvide bønner som kan købes på dåse i større supermarkeder. De er klar til brug, og skal bare skylles godt inden de skal spises.
Saltmandler – Du kan købe saltmandler eller du kan lave dine egne. Det er slet ikke svært, og du kan finde vores opskrift på hjemmelavede saltmandler her.

Servering

Du kan servere denne ret som en selvstændig vegetarret, eller du kan bruge den som tilbehør til for eksempel kylling, fisk eller en god bøf.
Denne mængde passer fint til 4 personer som tilbehør, og 2 personer hvis du vil servere som en selvstændig vegetarisk ret. 
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.