Bagt hokkaido på bønnepuré med lidt grønt og knas på toppen er en skøn vegetarisk ret, som du kan spise som den er, eller som tilbehør til et stykke kød.
Græskar er i sæson lige nu, og i sådan et hokkaidogræskar er der masser af sund mad for ganske få penge.
Vi elsker græskar herhjemme, men det er lidt en overset spise. Du kan dog efterhånden finde de japanske hokkaidogræskar i mange butikker her om efteråret, og det udnytter vi altså til fulde her i sæsonen. Hvis du ikke er kommet i gang med at spise græskar endnu, så er det altså nu du skal prøve det.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme.
- Vask græskaret godt, og del det på midten. Skrab kernerne ud, og skær græskaret ud i både på cirka 1 cm i tykkelsen. Del bådene i halve i længden.1 hokkaido græskar
- Læg græskarskiverne på en bageplade på bagepapir, og fordel olie, timian, salt og peber på græskaret. Vend det hele godt sammen, og læg dem i et jævnt lag på bagepladen.3 spsk olivenolie, 1 tsk tørret timian, 2 tsk salt, Peber
- Sæt pladen i ovnen, og bag græskaret i cirka 30 minutter til det er mørt. Lav i mens bønnepuréen.
- Kom bønderne fra dåserne op i en si og skyl dem grundigt i koldt vand. Kom dem op i en blender sammen med de øvrige ingredienser.480 g butter beans, ½ dl olivenolie, ½ dl vand, 2½ tsk æbleeddike, 1 tsk citronsaft, 1 fed hvidløg, 1 tsk salt, Peber
- Blend nu det hele til puréen er helt glat, og slut af med at smage den til. – Tilsæt eventuelt mere vand til den ønskede konsistens er nået.
- Når græskaret er færdigbagt, er du klar til at anrette.
- Fordel bønnepuréen på det fad du vil servere på. Kom ærteskud ovenpå, og læg så de bagte skiver af græskar ovenpå. Slut af med at drysse med hakkede saltmandler og græskarkerner, og server straks.50 g ærteskud, 30 g saltmandler, 20 g græskarkerner