Lækker vegetarisk ret med græskar på en bund af puré af butter beans, og med lidt grønt og knas på toppen. Den kan spises som selvstændig ret eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 5 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Bagt hokkaidogræskar
1hokkaido græskar
3spskolivenolie
1tsktørret timian
2tsksalt
Peber
Bønnepuré
480gbutter beans, drænet vægt, svarende til 2 dåser
Vask græskaret godt, og del det på midten. Skrab kernerne ud, og skær græskaret ud i både på cirka 1 cm i tykkelsen. Del bådene i halve i længden.
1 hokkaido græskar
Læg græskarskiverne på en bageplade på bagepapir, og fordel olie, timian, salt og peber på græskaret. Vend det hele godt sammen, og læg dem i et jævnt lag på bagepladen.
Sæt pladen i ovnen, og bag græskaret i cirka 30 minutter til det er mørt. Lav i mens bønnepuréen.
Bønnepuré
Kom bønderne fra dåserne op i en si og skyl dem grundigt i koldt vand. Kom dem op i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
480 g butter beans, ½ dl olivenolie, ½ dl vand, 2½ tsk æbleeddike, 1 tsk citronsaft, 1 fed hvidløg, 1 tsk salt, Peber
Blend nu det hele til puréen er helt glat, og slut af med at smage den til. - Tilsæt eventuelt mere vand til den ønskede konsistens er nået.
Anretning
Når græskaret er færdigbagt, er du klar til at anrette.
Fordel bønnepuréen på det fad du vil servere på. Kom ærteskud ovenpå, og læg så de bagte skiver af græskar ovenpå. Slut af med at drysse med hakkede saltmandler og græskarkerner, og server straks.
50 g ærteskud, 30 g saltmandler, 20 g græskarkerner
Noter
Ingrediensnoter
Græskar - Du kan købe hokkaidogræskar i de fleste supermarkeder her om efteråret. Det er et lille orange græskar, og det smager fantastisk. Du behøver ikke skrælle græskaret, skrællen kan også spises. Det skal bare vaskes godt, du kan eventuelt bruge en skuresvamp hvis det er meget beskidt.Butter beans - Butter beans, eller limabønner som de også hedder, er store hvide bønner som kan købes på dåse i større supermarkeder. De er klar til brug, og skal bare skylles godt inden de skal spises.Saltmandler - Du kan købe saltmandler eller du kan lave dine egne. Det er slet ikke svært, og du kan finde vores opskrift på hjemmelavede saltmandler her.
Servering
Du kan servere denne ret som en selvstændig vegetarret, eller du kan bruge den som tilbehør til for eksempel kylling, fisk eller en god bøf.Denne mængde passer fint til 4 personer som tilbehør, og 2 personer hvis du vil servere som en selvstændig vegetarisk ret.