Madformadelskere / Morgenmad / Bacon i ovn

Bacon i ovn

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Kan man virkelig stege bacon i ovn? Og bliver det sprødt og lækkert som det skal? Ja!, og det sparer dig tilmed for en masse svineri på komfuret.

Bacon er lækkert til morgenmad, i en god sandwich eller på en æggekage. Der er mange måder du kan tilberede din bacon på, og ovnen er en af de metoder vi anbefaler, fordi det er nemt, du får en jævn stegning, og så slipper du for svineriet på komfuret.

skiver af sprød bacon lavet i ovn.

Mere morgenmad

Opskrift

Bacon i ovn

4.75 fra 4 stemmer
Nem opskrift på ovnstegt sprød bacon. Det er nemt og hurtigt at lave bacon på denne måde, hvad enten du skal bruge den til morgenmaden eller i en lækker sandwich.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal8 skiver

Ingredienser
 

  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Placer skiverne af bacon på en bageplade beklædt med bagepapir.
    8 skiver bacon
  3. Steg baconskiverne i ovnen i cirka 12-15 minutter til de er gyldne og sprøde.
  4. Læg de færdige baconskiver på køkkenrulle eller fedtsugende papir, og server.

Næringsindhold

Serving: 1skiveKalorier: 92kcalKulhydrater: 1gProtein: 3gFedt: 9gMættet fedt: 3gTransfedt: 1gKolesterol: 15mgNatrium: 146mgKalium: 44mgA-vitamin: 8IUCalcium: 1mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Bacon – Hvis du har hjemmelavet bacon, så er det selvfølgelig at foretrække, ellers kan du købe et helt stykke bacon og skære ud, eller du kan vælge at købe bacon der er skåret i skiver.
Ekstra smag – Hvis du vil give din bacon lidt ekstra smag, så er tørret timian super lækkert at drysse ud over inden den skal i ovnen.

Tilberedning

Tilberedningstid – Tilberedningstiden kan variere hvis dine baconskiver er særligt tykke. Den ovn du bruger kan også godt have indflydelse på tilberedningstiden, da ovne varmer meget forskelligt. Hold derfor øje med din bacon når du er ved at nærme dig at tiden er gået, for at undgå at det brænder på.
Varmluft – Bruger du en ovn med varmluft, så vil vi anbefale at du stiller ovnen på 180 grader og giver din bacon 10-12 minutter alt efter tykkelse.
Bacon i ét lag – Dine baconskiver må ikke lappe ind over hinanden, så får du ikke en jævn stegning. De må gerne ligge helt tæt, for de vil trække sig lidt sammen når baconen kommer i ovnen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
sprød ovnstegt bacon i skiver.

flere måder at stege bacon på

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er stegetiden på bacon i ovn?

Bacon skal have 12-15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme alt efter tykkelsen på baconskiverne. Efter tilberedning, lægges skiverne over på fedtsugende papir, så de holder på sprødheden og overskydende fedt suges væk.

Kan jeg stege bacon dagen før?

Ja det kan du faktisk godt. Lad baconen køle af efter den er stegt, og læg den i en plastbøtte med låg. Inden servering kan du lige give den et par minutter i ovnen for at varme den, og give den lidt ekstra sprødhed, som godt kan gå tabt når den står i køleskabet.

4 kommentarer til “Bacon i ovn”

  1. Vi skal holde havefest for 80 mennesker i morgen. Kan jeg stege bacon i ovnen i dag så det stadig er sprødt og godt i morgen?

    Svar
    • Jeg synes at bacon bliver hurtigt blødt når det kommer i køleskabet. Du kan godt gøre det, men det vil helt klart være sprødest når det lige er lavet.

      Rigtig god fest til Jer.
      Mvh Tina

      Svar
4.75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.