Bacon i mikroovn? Ja, det lyder måske lidt underligt – men det er faktisk både hurtigt, nemt og ret smart.
Hvis du kun skal bruge et par skiver til en sandwich, lidt topping til en salat eller bare vil gøre madpakken lidt mere spændende, så er mikroovnen din ven. Du slipper for fedtsprøjt og opvask, og på få minutter har du sprød bacon klar.
Den bliver ikke helt som på panden, men det gør ikke noget – den er stadig lækker og fungerer perfekt i alt fra morgenmad til frokost og nem aftensmad.

Mere morgenmad
Ingredienser
Udstyr
Fremgangsmåde
- Tag en tallerken og læg to stykker køkkenrulle ovenpå.
- Læg skiverne af bacon ved siden af hinanden ovenpå køkkenrullen så de ikke rører hinanden. Læg nu to stykker køkkenrulle ovenpå baconen.2 skiver bacon
- Sæt baconen i mikroovnen ved fuld i effekt i 60 sekunder. Vend nu baconen og begge stykker køkkenrulle på én gang, så det køkkenrulle der lå nederst, nu ligger øverst. Hvis køkkenrullen sidder fast på baconen løsnes den. Giv nu baconen cirka 60-90 sekunder igen. Tjek om baconen er tilberedt cirka hvert 15. sekund indtil den er sprød og lækker. Pas på den ikke får for meget.
- Der er stor forskel på mikroovne, så det er forskelligt hvor lang tidberedningstiden vil være. Hold derfor øje med din bacon første gang du prøver. Tilberedningstiden er også forskellig alt efter hvor mange stykker du laver af gangen. I min mikroovn tager 2 skiver bacon cirka 2 ½ minutter i det hele.