Madformadelskere / Morgenmad / Bacon i mikroovn

Bacon i mikroovn

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Bacon i mikroovn? Ja, det lyder måske lidt underligt – men det er faktisk både hurtigt, nemt og ret smart.

Hvis du kun skal bruge et par skiver til en sandwich, lidt topping til en salat eller bare vil gøre madpakken lidt mere spændende, så er mikroovnen din ven. Du slipper for fedtsprøjt og opvask, og på få minutter har du sprød bacon klar.

Den bliver ikke helt som på panden, men det gør ikke noget – den er stadig lækker og fungerer perfekt i alt fra morgenmad til frokost og nem aftensmad.

bacon i mikroovn på køllenrulle.

Mere morgenmad

Opskrift

Bacon i mikroovn

5 fra 1 stemme
Du kan nemt lave sprød bacon i mikroovnen. Det er smart og hurtigt hvis du skal bruge et par skiver bacon i din sandwich, på din rugbrødsmad eller til dine røræg til morgenmaden.
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal2 skiver

Ingredienser
 

  • 2 skiver bacon

Udstyr

  • Mikrobølgeovn

Fremgangsmåde
 

  1. Tag en tallerken og læg to stykker køkkenrulle ovenpå.
  2. Læg skiverne af bacon ved siden af hinanden ovenpå køkkenrullen så de ikke rører hinanden. Læg nu to stykker køkkenrulle ovenpå baconen.
    2 skiver bacon
  3. Sæt baconen i mikroovnen ved fuld i effekt i 60 sekunder. Vend nu baconen og begge stykker køkkenrulle på én gang, så det køkkenrulle der lå nederst, nu ligger øverst. Hvis køkkenrullen sidder fast på baconen løsnes den. Giv nu baconen cirka 60-90 sekunder igen. Tjek om baconen er tilberedt cirka hvert 15. sekund indtil den er sprød og lækker. Pas på den ikke får for meget.
  4. Der er stor forskel på mikroovne, så det er forskelligt hvor lang tidberedningstiden vil være. Hold derfor øje med din bacon første gang du prøver. Tilberedningstiden er også forskellig alt efter hvor mange stykker du laver af gangen. I min mikroovn tager 2 skiver bacon cirka 2 ½ minutter i det hele.

Næringsindhold

Serving: 1skiveKalorier: 92kcalKulhydrater: 1gProtein: 3gFedt: 9gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 1gKolesterol: 15mgNatrium: 146mgKalium: 44mgA-vitamin: 8IUCalcium: 1mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Bacon – Vælg din yndlingsbacon. Du kan også bruge kalkunbacon hvis du hellere vil det. Du kan skære skiverne af et stykke bacon eller købe det skiveskårne i supermarkedet.

Mængde og tilberedningstid

Du kan lave 2-3 skiver af gangen. Hvis du kan have 3 skiver liggende ved siden af hinanden på tallerkenen, så kan det fint gå, men skal du bruge flere, så må du lave dem af flere omgange. Heldigvis går det hurtigt at lave bacon på denne måde. Tilberedningstiden vil variere alt efter om du laver 1, 2 eller 3 skiver, så hold godt øje med det i mens.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
sprød bacon i mikroovn.

Flere nemme mikroovnsopskrifter

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.