Du kan nemt lave sprød bacon i mikroovnen. Det er smart og hurtigt hvis du skal bruge et par skiver bacon i din sandwich, på din rugbrødsmad eller til dine røræg til morgenmaden.
Forb. tid 2 minuttermin
Tilb. tid 3 minuttermin
Samlet tid 5 minuttermin
Antal 2skiver
Udstyr
Mikrobølgeovn
Ingredienser
2skiverbacon
Sådan gør du
Tag en tallerken og læg to stykker køkkenrulle ovenpå.
Læg skiverne af bacon ved siden af hinanden ovenpå køkkenrullen så de ikke rører hinanden. Læg nu to stykker køkkenrulle ovenpå baconen.
2 skiver bacon
Sæt baconen i mikroovnen ved fuld i effekt i 60 sekunder. Vend nu baconen og begge stykker køkkenrulle på én gang, så det køkkenrulle der lå nederst, nu ligger øverst. Hvis køkkenrullen sidder fast på baconen løsnes den. Giv nu baconen cirka 60-90 sekunder igen. Tjek om baconen er tilberedt cirka hvert 15. sekund indtil den er sprød og lækker. Pas på den ikke får for meget.
Der er stor forskel på mikroovne, så det er forskelligt hvor lang tidberedningstiden vil være. Hold derfor øje med din bacon første gang du prøver. Tilberedningstiden er også forskellig alt efter hvor mange stykker du laver af gangen. I min mikroovn tager 2 skiver bacon cirka 2 ½ minutter i det hele.
Noter
Ingrediensnoter
Bacon - Vælg din yndlingsbacon. Du kan også bruge kalkunbacon hvis du hellere vil det. Du kan skære skiverne af et stykke bacon eller købe det skiveskårne i supermarkedet.
Mængde og tilberedningstid
Du kan lave 2-3 skiver af gangen. Hvis du kan have 3 skiver liggende ved siden af hinanden på tallerkenen, så kan det fint gå, men skal du bruge flere, så må du lave dem af flere omgange. Heldigvis går det hurtigt at lave bacon på denne måde. Tilberedningstiden vil variere alt efter om du laver 1, 2 eller 3 skiver, så hold godt øje med det i mens.