Crispy chiliolie

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Elsker du også crispy chiliolie? Så skal du prøve den hjemmelavede slags. Det er både hurtigt og nemt at lave, og så smager den altså bare virkelig godt.

Du kan selvfølgelig præge smagen i den retning du har lyst til, og jeg synes her jeg er kommet frem til en der passer rigtig godt til det vi kan lide herhjemme.

Den kan fint holde sig en måneds tid i køleskabet, og den er dejlig at spise til asiatisk mad, for eksempel supper eller til dumplings, men vi spise den nu til ret mange andre ting også.

Crispy chiliolie med dumplings.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Crispy chiliolie

Ingen stemmer endnu
Hjemmelavet sprød chiliolie som kan spises på rigtig meget af din mad. Den er skøn på asiatiske retter, i sandwich, salater og på en masse andre måder.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal1 stort glas

Ingredienser
 

  • 2 dl olie, fx vindruekerneolie
  • 3 fed hvidløg, fint revet
  • 1 spsk frisk ingefær, fint revet
  • 2 spsk forårsløg
  • 1 tsk salt
  • ½ dl sesamfrø
  • ¼ dl sorte sesamsfrø
  • 1 dl chiliflager, tørrede
  • 1 spsk paprika
  • 2 hele nelliker
  • ½ stjerneanis
  • 2 spsk soya sauce
  • 1 spsk fish sauce
  • 1 spsk risvineddike

Fremgangsmåde
 

  1. Riv hvidløg og ingefær fint, og hak forårsløg fint.
    3 fed hvidløg, 2 spsk forårsløg, 1 spsk frisk ingefær
  2. Kom salt, krydderier, og sesamfrø i en skål sammen med revet hvidløg, ingefær og forårsløg.
    1 tsk salt, ½ dl sesamfrø, ¼ dl sorte sesamsfrø, 1 dl chiliflager, 1 spsk paprika, 2 hele nelliker, ½ stjerneanis
  3. Opvarm olien i en gryde til den er omkring ca. 140 – 150 grader.
    2 dl olie
  4. Hæld ca. halvdelen af den varme olie over alle ingredienserne. Lad olien bruse op og rør rundt. Kom resten af den varm olie over og og tilsæt derefter soya, fiskesauce og risvineddike.
    2 spsk soya sauce, 1 spsk fish sauce, 1 spsk risvineddike
  5. Kom den færdige varme olie på et glas med låg og lad den køle af før den stilles på køl.

Næringsindhold

Serving: 1stort glasKalorier: 3439kcalKulhydrater: 79gProtein: 33gFedt: 353gMættet fedt: 30gFlerumættet fedt: 109gEnkeltumættet fedt: 207gTransfedt: 1gNatrium: 7408mgKalium: 2695mgFibre: 47gSukker: 10gA-vitamin: 33131IUC-vitamin: 6mgCalcium: 1126mgJern: 31mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Olie – Jeg har her brugt vindruekerneolie, du kan også vælge en anden smagsneutral olie.
Krydderier – Prøv med forskellige krydderier, man kan præge smagen i den retning med bedst kan lide.

Opbevaring og holdbarhed

Opbevar olien på køl, så kan den fint holde sig en måneds tid.

Serveringsforslag

Brug som et spicy twist i supper, til dumplings eller forårsruller.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.