Elsker du også crispy chiliolie? Så skal du prøve den hjemmelavede slags. Det er både hurtigt og nemt at lave, og så smager den altså bare virkelig godt.
Du kan selvfølgelig præge smagen i den retning du har lyst til, og jeg synes her jeg er kommet frem til en der passer rigtig godt til det vi kan lide herhjemme.
Den kan fint holde sig en måneds tid i køleskabet, og den er dejlig at spise til asiatisk mad, for eksempel supper eller til dumplings, men vi spise den nu til ret mange andre ting også.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Riv hvidløg og ingefær fint, og hak forårsløg fint.3 fed hvidløg, 2 spsk forårsløg, 1 spsk frisk ingefær
- Kom salt, krydderier, og sesamfrø i en skål sammen med revet hvidløg, ingefær og forårsløg.1 tsk salt, ½ dl sesamfrø, ¼ dl sorte sesamsfrø, 1 dl chiliflager, 1 spsk paprika, 2 hele nelliker, ½ stjerneanis
- Opvarm olien i en gryde til den er omkring ca. 140 – 150 grader.2 dl olie
- Hæld ca. halvdelen af den varme olie over alle ingredienserne. Lad olien bruse op og rør rundt. Kom resten af den varm olie over og og tilsæt derefter soya, fiskesauce og risvineddike.2 spsk soya sauce, 1 spsk fish sauce, 1 spsk risvineddike
- Kom den færdige varme olie på et glas med låg og lad den køle af før den stilles på køl.




