Hjemmelavet sprød chiliolie som kan spises på rigtig meget af din mad. Den er skøn på asiatiske retter, i sandwich, salater og på en masse andre måder.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 1stort glas
Ingredienser
2dlolie, fx vindruekerneolie
3fedhvidløg, fint revet
1spskfrisk ingefær, fint revet
2spskforårsløg
1tsksalt
½dlsesamfrø
¼dlsorte sesamsfrø
1dlchiliflager, tørrede
1spskpaprika
2hele nelliker
½stjerneanis
2spsksoya sauce
1spskfish sauce
1spskrisvineddike
Sådan gør du
Riv hvidløg og ingefær fint, og hak forårsløg fint.
Kom salt, krydderier, og sesamfrø i en skål sammen med revet hvidløg, ingefær og forårsløg.
1 tsk salt, ½ dl sesamfrø, ¼ dl sorte sesamsfrø, 1 dl chiliflager, 1 spsk paprika, 2 hele nelliker, ½ stjerneanis
Opvarm olien i en gryde til den er omkring ca. 140 - 150 grader.
2 dl olie
Hæld ca. halvdelen af den varme olie over alle ingredienserne. Lad olien bruse op og rør rundt. Kom resten af den varm olie over og og tilsæt derefter soya, fiskesauce og risvineddike.
Kom den færdige varme olie på et glas med låg og lad den køle af før den stilles på køl.
Noter
Ingrediensnoter
Olie - Jeg har her brugt vindruekerneolie, du kan også vælge en anden smagsneutral olie.Krydderier - Prøv med forskellige krydderier, man kan præge smagen i den retning med bedst kan lide.
Opbevaring og holdbarhed
Opbevar olien på køl, så kan den fint holde sig en måneds tid.
Serveringsforslag
Brug som et spicy twist i supper, til dumplings eller forårsruller.