Ramen er en japansk suppe, som kan laves på mange måder. Hvis du har en rest ribbensteg der er tilberedt, så kan du nemt lave en lækker ramen med rester af ribbensteg, æg og grøntsager.
Det er både nem, sund og lækker aftensmad, som både børn og voksne er helt vilde med herhjemme. Retten kan varieres på utallige måder, og du kan selv tilpasse den ved at bruge de grøntsager I bedst kan lide.
Så har du en rest ribbensteg, eller flæskesteg for den sags skyld, tilbage efter julefrokosten, så er ramen altså en dejlig måde at give resterne nyt liv.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Hak hvidløget fint og skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.2 fed hvidløg, 4 cm frisk ingefær
- Kom hvidløg, ingefær og alle de andre ingredienser til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 20 minutter.2 l hønsebouillon, 1 spsk brun farin, ½ stjerneanis, 3 hele nelliker, 1 tsk fennikelfrø, 1 lime, 1 spsk fish sauce, 1 spsk oyster sauce, 1 spsk hoisin sauce, ½ dl soya sauce
- Mens suppen koger forberedes svampene. Rens dem og skær dem i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.300 g svampe
- Klargør herefter fyldet til suppen. Vask alle grøntsager grundigt. Skær ribbenstegen ud i skiver, og del hver skive i 3. Skræl guleroden og skær den i tynde stave. Skær sukkerærterne i mindre stykker. Skær chilien i tynde skiver.250 g tilberedt ribbensteg, 1 gulerod, 150 g bønnespirer, 150 g friske spinatblade, 1 rød chili, 125 g sukkerærter
- Når suppen har kogt i 20 minutter, skal den sies over i en anden gryde, kasser det du sier fra. Tilsæt de forberedte svampe og lad dem simre med i suppen ved svag varme i ca. 15 minutter.
- Imens suppen koger, tilberedes nudlerne og æggene. Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken, når de er færdige skylles de med koldt vand og stilles til siden. Kog æggene i 6-7 minutter og kom dem derefter straks over i koldt vand. Pil æggene forsigtigt når de er kølet af og stil dem til siden.250 g ramennudler, 4 æg
- Fordel de forkogte nudler i suppe- eller ramenskåle. Kom tynde skiver ribbenstegen i skålene oven på nudlerne. Anret grøntsagerne i skålene, og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme 2 halve smilende æg på. Top med frisk koriander og server med det samme.Frisk koriander



