Ramensuppe med raster af ribbenstegen fra julefrokosten. Du kan tilpasse opskriften med Jeres favoritgrøntsager, og give nyt liv til en tilberedt rest ribbensteg.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Suppe
2lhønsebouillon
1spskbrun farin
½stjerneanis
3hele nelliker
1tskfennikelfrø
2fedhvidløg
4cmfrisk ingefær
1lime, saften og skallen
1spskfish sauce
1spskoyster sauce
1spskhoisin sauce
½dlsoya sauce
Fyld til suppen
250gtilberedt ribbensteg, eller rester af flæskesteg
300gsvampe, fx. shitake eller champignon
250gramennudler
4æg
1gulerod
150gbønnespirer
150gfriske spinatblade
125gsukkerærter
1rød chili
Frisk koriander
Sådan gør du
Hak hvidløget fint og skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
2 fed hvidløg, 4 cm frisk ingefær
Kom hvidløg, ingefær og alle de andre ingredienser til suppen i en stor gryde og bring det i kog. Skru ned for suppen og lad den simre i 20 minutter.
2 l hønsebouillon, 1 spsk brun farin, ½ stjerneanis, 3 hele nelliker, 1 tsk fennikelfrø, 1 lime, 1 spsk fish sauce, 1 spsk oyster sauce, 1 spsk hoisin sauce, ½ dl soya sauce
Mens suppen koger forberedes svampene. Rens dem og skær dem i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.
300 g svampe
Klargør herefter fyldet til suppen. Vask alle grøntsager grundigt. Skær ribbenstegen ud i skiver, og del hver skive i 3. Skræl guleroden og skær den i tynde stave. Skær sukkerærterne i mindre stykker. Skær chilien i tynde skiver.
250 g tilberedt ribbensteg, 1 gulerod, 150 g bønnespirer, 150 g friske spinatblade, 1 rød chili, 125 g sukkerærter
Når suppen har kogt i 20 minutter, skal den sies over i en anden gryde, kasser det du sier fra. Tilsæt de forberedte svampe og lad dem simre med i suppen ved svag varme i ca. 15 minutter.
Imens suppen koger, tilberedes nudlerne og æggene. Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken, når de er færdige skylles de med koldt vand og stilles til siden. Kog æggene i 6-7 minutter og kom dem derefter straks over i koldt vand. Pil æggene forsigtigt når de er kølet af og stil dem til siden.
250 g ramennudler, 4 æg
Fordel de forkogte nudler i suppe- eller ramenskåle. Kom tynde skiver ribbenstegen i skålene oven på nudlerne. Anret grøntsagerne i skålene, og hæld den varme suppe over. Slut af med at komme 2 halve smilende æg på. Top med frisk koriander og server med det samme.
Frisk koriander
Noter
Ingrediensnoter
Hønsebouillon - Det er fint at bruge 2 bouillonterninger plus 2 liter vand.Lime - Vælg en økologisk lime, da du skal bruge både saften og skallen.
Servering
Vi kan godt lide at servere grøntsagerne i små skåle ved bordet, sådan så hvert familiemedlem selv kan bygge sin egen suppe med de grøntsager man nu hver især bedst kan lide.
Rester
Rester af suppen kan gemmes på køl eller fryses ned og genopvarmes når det skal spises.