Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Kyllingekødboller i tomatsovs

Kyllingekødboller i tomatsovs

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Saftige kyllingekødboller i tomatsovs serveret med spaghetti er en rigtig familiefavorit herhjemme.

Vi er gået over til at lave mange af de klassiske retter med kyllingefars i stedet for oksekød, og denne her bliver bestemt ikke dårligere. Det hakkede kylliingekød giver lette og lækre kødboller og i en lækker Italiensk tomatsovs med spaghetti til, så er både børn og voksne meget tilfredse med aftensmaden.

Du kan fint lave en stor portion og have mad nok til et par dage eller du kan fryse eventuelle rester ned til en anden god gang.

Kyllingekødboller i tomatsovs serveret med spaghetti og frisk persille.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Kyllingekødboller i tomatsovs

Ingen stemmer endnu
Saftige italienske kyllingekødboller i lækker tomatsovs. Det er dejlig familievenlig mad, og ved at bruge hakket kylling i kødbollerne, så får man altså lette og lækre kødboller.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal4 personer

Ingredienser
 

Kødboller
  • 500 g hakket kylling
  • 1 dl parmesan
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 1 dl persille
  • 1 ½ tsk salt
  • Peber
Til stegning
  • 2 dl hvedemel
  • 2 spsk olivenolie
Tomatsovs
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg, knust
  • Salt
  • Peber
Tilbehør
  • 400 g spaghetti
  • Parmesan
  • Frisk persille

Fremgangsmåde
 

  1. Riv parmesanen til kødbollerne fint, og hak persillen fint.
    1 dl parmesan, 1 dl persille
  2. Bland alle ingredienser til farsen i en skål og rør det grundigt sammen.
    500 g hakket kylling, 1 æg, 1 dl rasp, 1 ½ tsk salt, Peber
  3. Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og bringes i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg.
    2 ds hakkede tomater, 2 dl rødvin, 1 dl olivenolie, 1 spsk sukker, 1 fed hvidløg, Salt, Peber
  4. Form nu kødboller af farsen i en passende størrelse og vend dem i mel. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie, vend dem hele tiden, så de bliver brunet godt af på alle sider.
    2 dl hvedemel, 2 spsk olivenolie
  5. Når kødbollerne er brunet af, kommes de i saucen og simrer en halv times tid, eller til de skal serveres. De kan sagtens stå længere tid og simre i saucen. Melet som kødbollerne er vendt i, gør at saucen tykner lidt.
  6. Kog spaghettien efter anvisningen på posen mens kødbollerne simrer i saucen.
    400 g spaghetti
  7. Server kødbollerne på den friskkogte spaghetti og top med parmesan og frisk persille.
    Parmesan, Frisk persille

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 1300kcalKulhydrater: 153gProtein: 58gFedt: 47gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 26gTransfedt: 0.1gKolesterol: 165mgNatrium: 1114mgKalium: 1824mgFibre: 10gSukker: 17gA-vitamin: 2804IUC-vitamin: 52mgCalcium: 494mgJern: 11mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hakket kylling – Vi bruger i opskriften hakket kyllingekød med 3-7% fedt.

Opbevaring og frysning

Du kan fint gemme rester og genopvarme kødbollerne i sovsen. Det kan opvarmes i enten mikrobølgeovnen eller i en gryde. Eventuelle rester kan også fryses ned i en plastbøtte eller en frysepose og gemmes til senere.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.