Saftige kyllingekødboller i tomatsovs serveret med spaghetti er en rigtig familiefavorit herhjemme.
Vi er gået over til at lave mange af de klassiske retter med kyllingefars i stedet for oksekød, og denne her bliver bestemt ikke dårligere. Det hakkede kylliingekød giver lette og lækre kødboller og i en lækker Italiensk tomatsovs med spaghetti til, så er både børn og voksne meget tilfredse med aftensmaden.
Du kan fint lave en stor portion og have mad nok til et par dage eller du kan fryse eventuelle rester ned til en anden god gang.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Riv parmesanen til kødbollerne fint, og hak persillen fint.1 dl parmesan, 1 dl persille
- Bland alle ingredienser til farsen i en skål og rør det grundigt sammen.500 g hakket kylling, 1 æg, 1 dl rasp, 1 ½ tsk salt, Peber
- Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og bringes i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg.2 ds hakkede tomater, 2 dl rødvin, 1 dl olivenolie, 1 spsk sukker, 1 fed hvidløg, Salt, Peber
- Form nu kødboller af farsen i en passende størrelse og vend dem i mel. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie, vend dem hele tiden, så de bliver brunet godt af på alle sider.2 dl hvedemel, 2 spsk olivenolie
- Når kødbollerne er brunet af, kommes de i saucen og simrer en halv times tid, eller til de skal serveres. De kan sagtens stå længere tid og simre i saucen. Melet som kødbollerne er vendt i, gør at saucen tykner lidt.
- Kog spaghettien efter anvisningen på posen mens kødbollerne simrer i saucen.400 g spaghetti
- Server kødbollerne på den friskkogte spaghetti og top med parmesan og frisk persille.Parmesan, Frisk persille