Saftige italienske kyllingekødboller i lækker tomatsovs. Det er dejlig familievenlig mad, og ved at bruge hakket kylling i kødbollerne, så får man altså lette og lækre kødboller.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
Kødboller
500ghakket kylling
1dlparmesan
1æg
1dlrasp
1dlpersille
1 ½tsksalt
Peber
Til stegning
2dlhvedemel
2spskolivenolie
Tomatsovs
2dshakkede tomater
2dlrødvin
1dlolivenolie
1spsksukker
1fedhvidløg, knust
Salt
Peber
Tilbehør
400gspaghetti
Parmesan
Frisk persille
Sådan gør du
Riv parmesanen til kødbollerne fint, og hak persillen fint.
1 dl parmesan, 1 dl persille
Bland alle ingredienser til farsen i en skål og rør det grundigt sammen.
500 g hakket kylling, 1 æg, 1 dl rasp, 1 ½ tsk salt, Peber
Imens kommes ingredienserne til saucen i en gryde og bringes i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg.
Form nu kødboller af farsen i en passende størrelse og vend dem i mel. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie, vend dem hele tiden, så de bliver brunet godt af på alle sider.
2 dl hvedemel, 2 spsk olivenolie
Når kødbollerne er brunet af, kommes de i saucen og simrer en halv times tid, eller til de skal serveres. De kan sagtens stå længere tid og simre i saucen. Melet som kødbollerne er vendt i, gør at saucen tykner lidt.
Kog spaghettien efter anvisningen på posen mens kødbollerne simrer i saucen.
400 g spaghetti
Server kødbollerne på den friskkogte spaghetti og top med parmesan og frisk persille.
Parmesan, Frisk persille
Noter
Ingrediensnoter
Hakket kylling - Vi bruger i opskriften hakket kyllingekød med 3-7% fedt.
Opbevaring og frysning
Du kan fint gemme rester og genopvarme kødbollerne i sovsen. Det kan opvarmes i enten mikrobølgeovnen eller i en gryde. Eventuelle rester kan også fryses ned i en plastbøtte eller en frysepose og gemmes til senere.