Madformadelskere / Anledninger og højtider / Halloween / Halloween småkager med glasur

Halloween småkager med glasur

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Vi elsker halloween herhjemme, fordi det betyder en masse bagning og sjove og uhyggelige kager. Her får du vores opskrift på halloween småkager med glasur.

Vi har lavet dem som spøgelser, men du kan selvfølgelig lave lige præcis de figurer i bedst kan lide. Det er samme opskrift vi bruger når vi laver vaniljesmåkager til jul, så det er en dej du sagtens kan bruge hele året rundt, og så lave den med påskeudstikkere, halloweenudstikkere eller julefigurer.

Det er en virkelig nem dej at lave og arbejde med, og har du en foodprocessor, så går det også virkelig hurtigt at lave dejen. Det er især godt når man har børn med i køkkenet, som ikke altid er de mest tålmodige væsner.

spøgelses halloween småkager med glasur.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Halloween småkager med glasur

5 fra 1 stemme
Sjove og nemme udstikskager til kagefigurer, som du kan stikke ud lige præcis som du har lyst til. Lav uhyggelige spøgelser, græskar, gravsten, flagermus eller andre figurer til halloween. Server dem til halloweenfesten eller til "slik eller ballade"-børnene.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Køleskab 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal30 småkager

Ingredienser
 

Småkager
  • 350 g hvedemel
  • 200 g smør
  • 120 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 æg
Glasur
  • 150 g flormelis
  • 40 g æggehvide
  • Sort pastafarve, eller frugtfarve

Fremgangsmåde
 

  1. Smuldr smørret i hvedemelet. Det kan du gøre med en hurtig tur i foodprocessoren, hvis du har sådan en. Det kan også sagtens gøres i hånden.
    350 g hvedemel, 200 g smør
  2. Bland sukker og vaniljepasta i mel/smørblandingen.
    120 g sukker, 1 tsk vaniljepasta
  3. Saml hurtigt dejen med ægget. Dejen må endelig ikke æltes, den skal blot samles til en sammenhængende dej.
    1 æg
  4. Læg dejen i køleskabet i en halv time.
  5. Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
  6. Rul dejen ud på et meldrysset born, og udstik kagefigurer med en udstikker.
  7. Læg figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem 8-10 minutter i den forvarmede ovn ved 200 grader over- og undervarme til de er gyldne i kanten.
  8. Lad småkagerne køle helt ned på en rist inden de pyntes med glasur.
  9. Pisk flormelis og æggehvide til det er helt jævn og lidt sejt. Det tager cirka 5 minutter med en håndmixer. Tag lidt af den hvide glasur fra, og farv den med sort pastafarve til øjne og mund.
    150 g flormelis, 40 g æggehvide, Sort pastafarve
  10. Kom glasurfarverne i sprøjteposer, og farvelæg småkagerne inden servering.

Næringsindhold

Serving: 1småkageKalorier: 128kcalKulhydrater: 18gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 20mgNatrium: 48mgKalium: 18mgFibre: 0.3gSukker: 9gA-vitamin: 175IUCalcium: 4mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Hvedemel – Helt almindeligt hvedemel eller kagehvedemel.
Smør – Jeg bruger som regel saltet smør når jeg bager småkager. Usaltet kan også fint bruges.
Vanilje – Jeg bruger oftest vaniljepasta, men vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang kan selvfølgelig også sagtens bruges.

Tilberedning

Dejen – Undgå at ælte din småkagedej når du laver den. Hvis du gerne vil have lækre og sprøde småkager, så er tricket kun lige at samle dejen med ægget. Du kan gøre det med hænderne eller i foodprocessoren.
Form og farve – Udstik de figurer du gerne vil. Du kan for eksempel lave græsker, monstre, flagermus, spøgelser, hekse, edderkopper eller kranier. Du bestemmer helt selv. Farv glasuren med frugtfarve, så du får de farver du skal bruge.

Servering

Server til halloweenfesten sammen med andre sjove halloweensnacks. Eller pak småkagerne i små plastposer, og giv dem til børnene der kommer for at lave “slik eller ballade”.

Opbevaring

Opbevar småkagerne i en lufttæt kagedåse. De kan sagtens holde sig længe, men glasuren bliver hurtigt lidt grim. Så jeg vil anbefale dig at vente med at pynte med glasur til den dag eller dagen før de skal serveres. Selve småkagerne kan du sagtens bage i god tid.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.