Æblekageshots

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Elsker du også gammeldags æblekage? Så vil du med garanti være vild med disse æblekageshots! De smager nemlig lige som æblekage, og så er de virkelig nemme at lave.

Du skal kun bruge tre ingredienser, nemlig licor 43 og æblejuice, og så flødeskum på toppen. De er milde i smagen, og altså et shot de fleste vil kunne lide.

æblekage shots med licor 43 og flødeskum på toppen.

Flere drikkevarer

Opskrift

Æblekageshots

5 fra 2 stemmer
Disse små skønne shots smager præcis som gammeldags æblekage. De er altid et hit hos de fleste, fordi de er søde og milde i smagen. Du skal kun bruge ganske få ingredienser, og så er de virkelig nemme at lave.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 5 minutter
Antal4 stk

Ingredienser
 

  • ½ dl piskefløde
  • 4 cl licor 43, alternativt galliano
  • 8 cl æblejuice
  • Isterninger

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk fløden til en let flødeskum.
    ½ dl piskefløde
  2. Kom licor 43, æblejuice og isterninger i en cocktailshaker og ryst godt.
    4 cl licor 43, 8 cl æblejuice, Isterninger
  3. Fordel i shotsglas, og kom en skefuld flødeskum på toppen af hvert shot.

Næringsindhold

Serving: 1shotKalorier: 46kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gKolesterol: 17mgNatrium: 5mgKalium: 11mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 184IUC-vitamin: 1mgCalcium: 8mgJern: 1mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Licor 43 – Licor 43 er en sødlig spansk likør med en smag af citrus og vanilje. Perfekt i en æblekage! Det kan købes i de fleste større supermarkeder. Hvis du ikke kan finde licor 43 kan du i stedet bruge galliano, som er den italienske fætter til licor 43. Den har også en god vaniljesmag, og fungerer godt i disse shots.
Æblejuice – Vælg en god æblejuice, det kan smages!

Servering

Server i små shotsglas. Man skal helst have det hele på en gang for at få den rigtige smagsoplevelse og fornemmelsen af at spise gammeldags æblekage. Vi anbefaler at servere dem straks efter de er lavet, da flødeskummen hurtigt vil blande sig med væsken.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.