Populært:

Kinderæg shots

5

/5

3 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

3 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Skal der være fest, så lad der være fest! Disse kinderæg shots smager som kinder-chokolade, de er nemme at lave, og så er de med garanti populære til din næste fest. De er nemlig milde i smagen, så her kan alle være med. Læs med her og få vores nemme opskrift.

kinderæg shots med licor 43, flødeskum og kakaomælk

Milde kakao-shots

Der er ikke noget der kan sætte gang i en fest som en omgang shots. Disse kinderæg shots er milde i smagen, og her kan de fleste være med. Også dem der normalt ikke er så glade for shots.

De er virkelig nemme at lave, og består af licor 43, kakaomælk og flødeskum. De skal serveres i små shotsglas, og eventuelt med et drys kakaopulver på toppen.

Licor 43 er en vaniljelikør, og hvis du ikke lige har det hjemme i barskabet, så kan galliano også sagtens bruges til disse shots.

De er som sagt milde i smagen, og hvis du gerne vil have en lidt skarpere shots, kan du tilsætte et par centiliter vodka. Smagen er dog mere kinder-agtig uden vodka, men der er nogle der gerne vil have den lidt skarpere alkoholsmag i deres shots.

Opskriften giver 4 små shots, men du kan med garanti godt starte med at lave en dobbeltportion, da de forsvinder virkelig hurtigt. De er altså også bare lækre!

Rigtig god fest!

kinderæg shots med licor 43, flødeskum og kakaomælk

Ingrediensnoter

Licor 43 – Licor 43 er en spansk vaniljelikør. Har du den ikke derhjemme, kan du bruge galliano som alternativ. Den har samme smag af vanilje, men er bare den italienske variant.

Kakaomælk – Du kan bruge den kakaomælk du bedst kan lide, både mathilde kakaomælk og den klassiske cocio fungerer fint til disse shots.

Flødeskum – En letpisket flødeskum er at foretrække. De bliver altså bed hvis du selv pisker flødeskummen frem for at bruge flødeskum fra dåse.

Hvordan laver man kinderæg shots?

Kinderæg shots er super nemme at lave, og så smager de mild og lækkert!

Først skal du komme kakaomælk, licor 43 (eller galliano) og flødeskum i en cocktailshaker med is, og så skal der rystes godt. Hæld nu drinken på shotsglas, og drys eventuelt med lidt kakaopulver på toppen.

Server straks dine shots. Hvis de står lidt, vil de begynde at skille lidt, det gør ikke noget, de smager stadig lige godt.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kinderæg shots med licor 43, flødeskum og kakaomælk

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave kinderægshots på forhånd?

Jeg vil ikke anbefale at du laver dine shots lang tid før de skal serveres. De skal helst drikkes med det samme, da de vil begynde at skille lidt hvis de står længe. De smager dog stadig fint, men de ser flottest og mest indbydende ud når de lige er shaket sammen.

Hvad kan jeg bruge som alternativ til licor 43?

Hvis du ikke har licor 43 i barskabet, kan du sagtens erstatte den med en galliano. Begge dele er vaniljelikør, og jeg tror ikke du vil kunne smage forskel.

Hvilken kakaomælk skal jeg bruge?

Jeg synes cocio giver den helt rigtige smag, men du kan også bruge alle mulige ander typer af kakaomælk. Det er helt op til dig.

Andre drinksopskrifter du måske vil synes om

kinderæg shots med licor 43, flødeskum og kakaomælk

Opskrift på shots der smager af kinderæg

Her får du vores opskrift på de små lækre shots med kakaomælk, licor 43 og flødeskum. De er nemme at lave, og de smager mildt og lækkert af kinder-chokolade.

Opskriften indeholder alkohol, så den er selvfølgelig kun egnet for voksne. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang du får lyst til nogle søde og cremede shots.

kinderæg shots med licor 43, flødeskum og kakaomælk
5 fra 1 stemme

Kinderæg shots

Opskrift på kinderæg shots
Disse shots er nemme at lave, og så smager de mildt af kinder-chokolade. De består af licor 43 (alternativt galliano), kakaomælk og flødeskum, og kan sætte gang i enhver fest.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 0 minutter
Samlet tid 3 minutter
Ret Drinks
Køkken Dansk
Antal 4 shots
Kalorier 56 kcal

Ingredienser

  • 4 cl licor 43
  • 6 cl kakaomælk
  • 4 spsk flødeskum
  • Isterninger
  • Kakaopulver, kan undlades

Sådan gør du

  • Kom isterninger i en cocktailshaker.
  • Hæld licor 43 (alternativt galliano), kakaomælk og flødeskum i shakeren, og shake grundigt.
  • Hæld drinken op i shotsglas, og drys eventuelt lidt kakaopulver på toppen.
  • Server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1shotKalorier: 56kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 21mgNatrium: 7mgKalium: 16mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 222IUC-vitamin: 1mgCalcium: 12mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.