Når du skal bage uhyggelige kager til for eksempel halloween, så er det smart at have nogle spiselige sukkerøjne til at dekorere kagerne med. Småkager eller muffins kan få ekstra liv og sjæl ved at bruge et sæt fine øjne, og ungerne elsker det. Du kan nemt lave dine egne sukkerøje, det er både billigt og nemt. Ungerne kan også være med til at lave deres egne øjne til kagerne. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvordan de skal se ud.
Disse øjne kan opbevares i mange måneder når de er færdige. De skal tørres enten i ovnen ved lav varme og varmluft, eller bare på køkkenbordet, og når de er helt tørre, kan de kommes i en lufttæt bøtte eller glas. Så har du altid nogle fine sukkerøjne ved hånden når du skal lave sjove småkager eller måske uhyggelige halloweenkager.
Du kan bruge samme opskrift til at lave spiselige øjenbryn, læber eller andet sjovt spiseligt kagepynt, som du kan bruge til at dekorere dine kager med.

Mere halloweeninspiration
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Pisk æggehvide og flormelis godt. Du kan med fordel bruge en håndmixer. Det skal piskes cirka 5 minutter til massen bliver sej og danner toppe. Hvis konsistensen er for tyk, kan du tilsætte en lille smule vand.40 g æggehvide, 150 g flormelis, Evt. lidt vand
- Del glasuren i to dele. 3/4 skal forblive hvid, og den sidste 1/4 skal farves sort med pastafarve.Sort pastafarve
- Kom herefter begge farver i to forskellige sprøjteposer, og klip et lille hul i enden af posen.
- Sprøjt først hvide halvkugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Sprøjt derefter en mindre sort prik ovenpå det hvide.
- Nu kan du lade dine sukkerøjne tørre cirka et døgn på pladen, eller tørre dem ved 50 grader varmluft i ovnen i cirka 30-60 minutter alt efter hvor store øjnene er.
- Opbevar de færdige sukkerøjne i en lufttæt beholder.
Hej 🙂
Jeg vil gerne lave noget sukkerpynt til topping på cupcakes, det bliver forhåbentligt tallene 1, 8 og 0. Mit spørgsmål er om du ved hvor længe pynten forbliver hård ved kontakt med fx vaniljemousse? Som jeg skal toppe cupcakesne med 🙂
Hej Louise
Uh jeg kan ikke svare dig på præcis hvor mange timer den kan stå uden at pynten bliver blød, men et par timer ville jeg ikke være nervøs for. Men hvis du kan, så vent med at komme pynten på til lige inden servering, så er du på den sikre side 😅
Mvh Tina