Madformadelskere / Anledninger og højtider / Halloween / Hjemmelavede sukkerøjne

Hjemmelavede sukkerøjne

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Når du skal bage uhyggelige kager til for eksempel halloween, så er det smart at have nogle spiselige sukkerøjne til at dekorere kagerne med. Småkager eller muffins kan få ekstra liv og sjæl ved at bruge et sæt fine øjne, og ungerne elsker det. Du kan nemt lave dine egne sukkerøje, det er både billigt og nemt. Ungerne kan også være med til at lave deres egne øjne til kagerne. Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvordan de skal se ud.

Disse øjne kan opbevares i mange måneder når de er færdige. De skal tørres enten i ovnen ved lav varme og varmluft, eller bare på køkkenbordet, og når de er helt tørre, kan de kommes i en lufttæt bøtte eller glas. Så har du altid nogle fine sukkerøjne ved hånden når du skal lave sjove småkager eller måske uhyggelige halloweenkager.

Du kan bruge samme opskrift til at lave spiselige øjenbryn, læber eller andet sjovt spiseligt kagepynt, som du kan bruge til at dekorere dine kager med.

Spiselige hjemmelavede sukkerøjne til kager til halloween.

Mere halloweeninspiration

Opskrift

Hjemmelavede sukkerøjne

5 fra 2 stemmer
Det er både nemt, sjovt og billigt selv at lave spiselige øjne til kager der skal være søde, sjove eller uhyggelige. De er perfekte til halloweenkager eller småkager med uhyggelige øjne. Tag familien med i køkkenet og lav nemt Jeres egne sukkerøjne.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal100 stk

Ingredienser
 

  • 40 g æggehvide, svarende til cirka 1 æggehvide
  • 150 g flormelis
  • Evt. lidt vand
  • Sort pastafarve, eller frugtfarve

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk æggehvide og flormelis godt. Du kan med fordel bruge en håndmixer. Det skal piskes cirka 5 minutter til massen bliver sej og danner toppe. Hvis konsistensen er for tyk, kan du tilsætte en lille smule vand.
    40 g æggehvide, 150 g flormelis, Evt. lidt vand
  2. Del glasuren i to dele. 3/4 skal forblive hvid, og den sidste 1/4 skal farves sort med pastafarve.
    Sort pastafarve
  3. Kom herefter begge farver i to forskellige sprøjteposer, og klip et lille hul i enden af posen.
  4. Sprøjt først hvide halvkugler på en bageplade beklædt med bagepapir. Sprøjt derefter en mindre sort prik ovenpå det hvide.
  5. Nu kan du lade dine sukkerøjne tørre cirka et døgn på pladen, eller tørre dem ved 50 grader varmluft i ovnen i cirka 30-60 minutter alt efter hvor store øjnene er.
  6. Opbevar de færdige sukkerøjne i en lufttæt beholder.

Næringsindhold

Serving: 1øjeKalorier: 6kcalKulhydrater: 1gProtein: 1gFedt: 1gNatrium: 1mgKalium: 1mgSukker: 1g

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Æggehvide – Jeg bruger gerne pasteuriserede æggehvider, fordi det er nemt og man ikke står tilbage med en masse æggeblommer. Men du kan lige så fint bruge friske æg og selv dele dem i blommer og hvider.
Pastafarve – Du skal bruge lidt sort farve til øjnene. Du kan også vælge andre farver og lave uhyggelige røde øjne eller hvad du har lyst til.

Konsistens

Konsistensen skal være så blød at den kan lave en blød halvkugle uden spidser, men ikke så blød at den flyder ud når den sprøjtes ud på pladen. Så lav en lille test, så du kan se om den holder formen og bliver jævn og rund eller du skal justere konsistensen lidt.

Opbevaring og holdbarhed

De tørrede sukkerøjne skal opbevares i en lufttæt beholder. Sådan kan de holde længst. Det kan være i et glas med skruelåg eller i en kagedåse der slutter helt tæt, så de ikke kan suge fugt. Opbevar dem rigtigt i en lufttæt beholder et køligt og mørkt sted hvor de ikke kan suge fugt, så kan de holde i månedsvist, måske endda årevis.
Har du prøvet opskriften?Fortæl os hvad du synes om den!

2 kommentarer til “Hjemmelavede sukkerøjne”

  1. Hej 🙂
    Jeg vil gerne lave noget sukkerpynt til topping på cupcakes, det bliver forhåbentligt tallene 1, 8 og 0. Mit spørgsmål er om du ved hvor længe pynten forbliver hård ved kontakt med fx vaniljemousse? Som jeg skal toppe cupcakesne med 🙂

    Svar
    • Hej Louise
      Uh jeg kan ikke svare dig på præcis hvor mange timer den kan stå uden at pynten bliver blød, men et par timer ville jeg ikke være nervøs for. Men hvis du kan, så vent med at komme pynten på til lige inden servering, så er du på den sikre side 😅

      Mvh Tina

      Svar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.