Squashboller

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Hjemmebagte squashboller med solsikkekerner smager bare dejligt. Nรฅr duften af nybagte boller breder sig i kรธkkenet, sรฅ er det svรฆrt at vente pรฅ at de bliver fรฆrdige i ovnen.

Lige nu er der masser af lรฆkre squash i haverne og butikkerne, og squash er sรฅ lรฆkkert i bagvรฆrk. Det gรธr dine boller lรฆkre svampede og luftige, og de bliver altsรฅ bare sรฅ gode.

De her boller spiser vi bรฅde som en eftermiddagsbolle men ogsรฅ som morgenmad eller madpakkeboller. De kan spises som de er eller med ost eller pรฅlรฆg, og er ogsรฅ fryseegnede.

luftige squashboller med solsikkekerner.

Mere bagvรฆrk

Opskrift

Squashboller

Ingen stemmer endnu
Lรฆkre og nemme squashboller med solsikkekerner. De er skรธnne som morgenmad, madpakkeboller eller som eftermiddagssnack. Spis dem med smรธr, ost, pรฅlรฆg eller som de er.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Hรฆvetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Antal16 stk

Ingredienser
 

Dej
  • 3 dl mรฆlk
  • 25 g gรฆr
  • 1 รฆg
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 150 g squash
  • 100 g solsikkekerner
  • 650 g hvedemel
  • 50 g smรธr, blรธdt
Andet
  • 1 รฆg, til pensling

Fremgangsmรฅde
 

  1. Riv squashen pรฅ den grove side af rivejernet.
    150 g squash
  2. Lun mรฆlken til den er lillefingervarm. Udrรธr gรฆren i mรฆlken, og tilsรฆt sรฅ รฆg, salt og sukker. Tilsรฆt sรฅ revet squash og solsikkekerner, og til sidst hvedemel lidt af gangen. ร†lt dejen til den er jรฆvn og glat og slipper skรฅlen, alt efter hvilken type mel du bruger, skal du mรฅske bruge lidt mere/mindre mel. Nรฅr dejen har รฆltet cirka 10 minutter, slipper skรฅlen og danner et fint glutennetvรฆrk, tilsรฆttes blรธdt smรธr, og dejen รฆltes til smรธrret er รฆltet ind i dejen.
    3 dl mรฆlk, 25 g gรฆr, 1 รฆg, 2 tsk salt, 2 spsk sukker, 100 g solsikkekerner, 650 g hvedemel, 50 g smรธr
  3. Dรฆk skรฅlen med et rent viskestykke, og lad dejen hรฆve til dobbelt stรธrrelse, det tager cirka 1 time.
  4. Form sรฅ bollerne, og sรฆt dem pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir. Dรฆk dem med et viskestykke, og lad dem efterhรฆve i cirka 60 minutter. Varm i mens ovnen op til 175 grader over- og undervarme.
  5. Pensel de hรฆvede boller med sammenpisket รฆg.
    1 รฆg
  6. Bag bollerne i 20-25 minutter ved 175 grader over- og undervarme.
  7. Lad bollerne kรธle af pรฅ en rist og server dem for familien.

Nรฆringsindhold

Serving: 1bolleKalorier: 233kcalKulhydrater: 36gProtein: 7gFedt: 7gMรฆttet fedt: 2gFlerumรฆttet fedt: 2gEnkeltumรฆttet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 28mgNatrium: 329mgKalium: 166mgFibre: 2gSukker: 3gA-vitamin: 1146IUC-vitamin: 2mgCalcium: 45mgJern: 2mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Kerner – Du kan skifte solsikkekerner ud med grรฆskarkerner, hรธrfrรธ eller andre kerner hvis du har lyst til det.

Frysning og opbevaring

Bollerne holder sig fint lรฆkre og svampede i nogle dage i en pose i brรธdkassen. Skal de gemmes lรฆngere kan du fryse dem i en tรฆtlukket frysepose. Du kan eventuelt lune bollerne pรฅ brรธdristeren inden de skal spises.
Har du prรธvet opskriften?Fortรฆl os hvad du synes om den!
hjemmebagte saftige squashboller med solsikkekerner.

Flere lรฆkre squashopskrifter

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.