Her får du et bud på en lækker forret, som dine gæster med garanti vil elske. Det er stegte kammuslinger med blomkålspure og brunet smør. Retten er perfekt som en nytårsforret eller en forret til andre festlige lejligheder, hvor du vil forkæle dine gæster lidt ekstra.
Kammuslinger er ret nemme og hurtige at tilberede, og med lidt simpelt tilbehør har du altså en helt fantastisk ret.
Her er den cremde blomkålspuré bunden for retten, og den brunede smør har en nøddeagtig smag, der bare smager så fuglede synger. De syrlige og salte kapers giver lige det sidste pift. Bestemt en ret du må prøve hvis du har lyst til at servere kammuslinger til forret.

Mere gæstemad
Stegte kammuslinger med blomkålspure og brunet smør
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Vask og skyl blomkålen og del den i buketter.400 g blomkål
- Kom mælken i en gryde, og bring den op i temperatur til det simrer. Tilsæt de forberedte blomkålsbuketter. De skal nu simre i 15 – 20 minutter, eller til de er helt møre. – Husk at røre rundt med jævne mellemrum. Tilsæt eventuelt 1-2 dl vand til kogelagen, så brænder den ikke så let på.5 dl sødmælk, 400 g blomkål
- Når blomkålen er helt mør gemmes ½ dl af kogelagen, stil den til siden. Resten hældes igennem et dørslag eller en si og dryppes af.
- Kom blomkålen op en blender, tilsæt smør, citronsaft, salt og peber samt lidt af den gemte kogelage. Blend nu det hele sammen til det er en helt galt puré. Juster eventuelt med lidt mere kogelage og smag til med ekstra salt, peber og citronsaft efter smag.1 tsk citronsaft, ½ tsk salt, Peber, 50 g smør
- Kom den færdige puré i en skål og stil den til siden. Laves den dagen før varmes den op i microovn eller langsomt i en gryde inden den skal anrettes.
- Afdryp kapers og hak dem groft groft og stil dem til siden.
- Varm smørret op i en tykbundet gryde eller pande ved middelhøj varme, bevæg gryden eller panden rund på blusset og lad smørret bruse af. Fortsæt med at bevæge smørret rundt til det begynder at brune og få en nøddeagtig duft. – Pas på det ikke får for meget så det branker.150 g smør
- Når smørret er brunet, tages gryden eller panden af varmen og de hakkede kapers tilsættes. Rør det rundt ag lad det stå i gryden så det er lunt når der skal anrettes. – Dette trin kan også udføres efter kammuslingerne er tilberedt hvis du ikke vil stå med det samtidig.2 spsk kapers
- Find en tykbundet pande frem og varm olien op til høj varme.1 spsk smagsneutral olie
- Samtidig med at olien varmes op, duppes kammuslingerne helt tørre med køkkenrulle eller et klæde. Krydder dem med salt og peber på den side der steges først.12 kammuslinger, Salt, Peber
- Kom nu kammuslingerne på den varme pande og steg dem 1 ½ – 2 minutter, inden de vendes krydres de med salt og peber på den anden side. Vend kammuslingerne, og tilsæt nu smørret til panden og steg dem igen 1 ½ – 2 minutter i mens der øses smør over.20 g smør, Salt, Peber
- Når kammuslingerne er færdige, kommes de på en rist hvor de lige skal trække et par minutter inden de er klar til anretning.
- På en lille flad eller dyb tallerken kommes 2-3 spsk. af den lune blomkålspuré og smøres en smule ud. Placér 3 stegte kammuslinger, efterfulgt af et par skefulde af det brunede smør med kapers. Slut af med at pynte med friske ærteskud. Gentag processen for de andre anretninger, og server straks.30 g ærteskud




