Stegte kammuslinger med blomkålspure og brunet smør
Lækker forret der kan serveres til nytår, andre højtider og festlige lejligheder. Det er ikke så svært at lave, men ser fantastisk ud, og smager lige så godt. Mange elementer kan med fordel forberedes på forhånd, så du bare skal stege kammusliger, varme puré og anrette tallerkenerne.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Anretnigstid 5 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Brunet smør med kapers
150gsmør, saltet
2spskkapers
Blomkålspuré
400gblomkål
5dlsødmælk
50gsmør
1tskcitronsaft, eller efter smag
½tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
Stegte kammuslinger
12kammuslinger
1spsksmagsneutral olie, som solsikkeolie eller lignende
20gsmør
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Garniture
30gærteskud
Sådan gør du
Blomkålspuré
Vask og skyl blomkålen og del den i buketter.
400 g blomkål
Kom mælken i en gryde, og bring den op i temperatur til det simrer. Tilsæt de forberedte blomkålsbuketter. De skal nu simre i 15 - 20 minutter, eller til de er helt møre. - Husk at røre rundt med jævne mellemrum. Tilsæt eventuelt 1-2 dl vand til kogelagen, så brænder den ikke så let på.
5 dl sødmælk, 400 g blomkål
Når blomkålen er helt mør gemmes ½ dl af kogelagen, stil den til siden. Resten hældes igennem et dørslag eller en si og dryppes af.
Kom blomkålen op en blender, tilsæt smør, citronsaft, salt og peber samt lidt af den gemte kogelage. Blend nu det hele sammen til det er en helt galt puré. Juster eventuelt med lidt mere kogelage og smag til med ekstra salt, peber og citronsaft efter smag.
1 tsk citronsaft, ½ tsk salt, Peber, 50 g smør
Kom den færdige puré i en skål og stil den til siden. Laves den dagen før varmes den op i microovn eller langsomt i en gryde inden den skal anrettes.
Brunet smør med kapers
Afdryp kapers og hak dem groft groft og stil dem til siden.
Varm smørret op i en tykbundet gryde eller pande ved middelhøj varme, bevæg gryden eller panden rund på blusset og lad smørret bruse af. Fortsæt med at bevæge smørret rundt til det begynder at brune og få en nøddeagtig duft. - Pas på det ikke får for meget så det branker.
150 g smør
Når smørret er brunet, tages gryden eller panden af varmen og de hakkede kapers tilsættes. Rør det rundt ag lad det stå i gryden så det er lunt når der skal anrettes. - Dette trin kan også udføres efter kammuslingerne er tilberedt hvis du ikke vil stå med det samtidig.
2 spsk kapers
Stegte kammuslinger
Find en tykbundet pande frem og varm olien op til høj varme.
1 spsk smagsneutral olie
Samtidig med at olien varmes op, duppes kammuslingerne helt tørre med køkkenrulle eller et klæde. Krydder dem med salt og peber på den side der steges først.
12 kammuslinger, Salt, Peber
Kom nu kammuslingerne på den varme pande og steg dem 1 ½ - 2 minutter, inden de vendes krydres de med salt og peber på den anden side. Vend kammuslingerne, og tilsæt nu smørret til panden og steg dem igen 1 ½ - 2 minutter i mens der øses smør over.
20 g smør, Salt, Peber
Når kammuslingerne er færdige, kommes de på en rist hvor de lige skal trække et par minutter inden de er klar til anretning.
Anretning
På en lille flad eller dyb tallerken kommes 2-3 spsk. af den lune blomkålspuré og smøres en smule ud. Placér 3 stegte kammuslinger, efterfulgt af et par skefulde af det brunede smør med kapers. Slut af med at pynte med friske ærteskud. Gentag processen for de andre anretninger, og server straks.
30 g ærteskud
Noter
Ingrediensnoter
Smør - Vi bruger saltet smør til både puré og til det brunede smør.Kammuslinger - De kan købes i mange supermarkeder eller du kan få dem hos fiskemanden. De kan fås frosne, og skal tøes op inden tilberedning. Er det første gang du skal stege kammuslinger, kan du finde flere tips til den perfekte tilberedning af kammuslinger her.
Rester
Du kan gemme rester af puréen og fryse den ned eller gemme den på køl. Den kan varmes op i mikrobølgeovnen eller i en gryde ved lav varme.