Hjemmebagte squashboller med solsikkekerner smager bare dejligt. Nรฅr duften af nybagte boller breder sig i kรธkkenet, sรฅ er det svรฆrt at vente pรฅ at de bliver fรฆrdige i ovnen.
Lige nu er der masser af lรฆkre squash i haverne og butikkerne, og squash er sรฅ lรฆkkert i bagvรฆrk. Det gรธr dine boller lรฆkre svampede og luftige, og de bliver altsรฅ bare sรฅ gode.
De her boller spiser vi bรฅde som en eftermiddagsbolle men ogsรฅ som morgenmad eller madpakkeboller. De kan spises som de er eller med ost eller pรฅlรฆg, og er ogsรฅ fryseegnede.

Mere bagvรฆrk
Ingredienser
Fremgangsmรฅde
- Riv squashen pรฅ den grove side af rivejernet.150 g squash
- Lun mรฆlken til den er lillefingervarm. Udrรธr gรฆren i mรฆlken, og tilsรฆt sรฅ รฆg, salt og sukker. Tilsรฆt sรฅ revet squash og solsikkekerner, og til sidst hvedemel lidt af gangen. รlt dejen til den er jรฆvn og glat og slipper skรฅlen, alt efter hvilken type mel du bruger, skal du mรฅske bruge lidt mere/mindre mel. Nรฅr dejen har รฆltet cirka 10 minutter, slipper skรฅlen og danner et fint glutennetvรฆrk, tilsรฆttes blรธdt smรธr, og dejen รฆltes til smรธrret er รฆltet ind i dejen.3 dl mรฆlk, 25 g gรฆr, 1 รฆg, 2 tsk salt, 2 spsk sukker, 100 g solsikkekerner, 650 g hvedemel, 50 g smรธr
- Dรฆk skรฅlen med et rent viskestykke, og lad dejen hรฆve til dobbelt stรธrrelse, det tager cirka 1 time.
- Form sรฅ bollerne, og sรฆt dem pรฅ en bageplade beklรฆdt med bagepapir. Dรฆk dem med et viskestykke, og lad dem efterhรฆve i cirka 60 minutter. Varm i mens ovnen op til 175 grader over- og undervarme.
- Pensel de hรฆvede boller med sammenpisket รฆg.1 รฆg
- Bag bollerne i 20-25 minutter ved 175 grader over- og undervarme.
- Lad bollerne kรธle af pรฅ en rist og server dem for familien.