Ungarsk risret med kylling og peberfrugt er blevet en del af vores faste hverdagsretter, og noget vi laver ret ofte.
Det er nemlig noget bรฅde store og smรฅ elsker, og sรฅ er det bรฅde nemt, sundt og ret billigt at lave. Man kan fint lave en stor portion og gemme resterne til dagen efter.
Det er en ret jeg husker fra jeg selv var barn, hvor min mor lavede den. Nu har jeg prรฆsenteret den for min egen familie, og de er heldigvis alle glade for den.

Mere hverdagsmad
Ingredienser
Fremgangsmรฅde
- Start med at sรฆtte risene over og kog dem efter anvisningerne pรฅ posen.4 dl ris
- Forvarm ovnen til 210 grader med varmluft.
- Forbered grรธntsagerne. Pil lรธgene og skรฆr dem i tern. Skyl peberfrugterne, rens dem for kerner og skรฆr dem i grove tern. Pil hvidlรธgene og riv dem fint.2 lรธg, 2 rรธde peberfrugter, 2 fed hvidlรธg
- Varm olien op i en stor gryde, kom de hakkede lรธg og peberfrugter i og svits dem i ca. 5-10 minutter, eller til de falder sammen.2 spsk olivenolie
- Kom den hakkede kylling samt hvidlรธg i og svits det yderligere i 5 minutter, eller til kรธdet er brunet af. Kom paprika i, og svits det det i et minuts tid, pas pรฅ det ikke brรฆnder pรฅ i bunden.400 g hakket kylling, 2 ยฝ spsk paprika
- Tilsรฆt hakkede tomater, vand, salt, sukker, peber samt bouillon og bring det i kog. Smag til, skru ned for varmen og lad det simre i ca. ti minutter.1 ds hakkede tomater, 1 ยฝ dl vand, 1 ยฝ tsk salt, 1 tsk sukker, Peber, 1 hรธnsebouillonterning
- Find et ildfast fad frem, og fordel de kogte ris i bunden. Kom derefter kรธdsaucen ud over. Dรฆk fadet til med alufolie og stil det i den forvarmede ovn.
- Lad nu fadet stรฅ i ovnen i ca. 35 minutter ved 210 grader varmluft.
- Tag fadet ud af ovnen, og drys det med frisk finthakket persille, og server med det samme.2 spsk frisk persille