Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Ungarsk risret med kylling

Ungarsk risret med kylling

Af:

Rasmus Juul Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Ungarsk risret med kylling og peberfrugt er blevet en del af vores faste hverdagsretter, og noget vi laver ret ofte.

Det er nemlig noget bรฅde store og smรฅ elsker, og sรฅ er det bรฅde nemt, sundt og ret billigt at lave. Man kan fint lave en stor portion og gemme resterne til dagen efter.

Det er en ret jeg husker fra jeg selv var barn, hvor min mor lavede den. Nu har jeg prรฆsenteret den for min egen familie, og de er heldigvis alle glade for den.

Ungarsk risret med peberfrugt og tomat.

Mere hverdagsmad

Opskrift

Ungarsk risret med kylling

Ingen stemmer endnu
Opskrift pรฅ lรฆkker og nem mad i fad med hakket kyllling og ris, peberfrugt og tomat. Det er en dejlig hverdagsret for hele familien, og serveres som komplet mรฅltid, eventuelt med lidt ekstra grรธnt til.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal4 personer

Ingredienser
 

  • 4 dl ris
  • 2 lรธg
  • 2 rรธde peberfrugter
  • 2 fed hvidlรธg
  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g hakket kylling
  • 2 ยฝ spsk paprika, eller efter smag
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ยฝ dl vand
  • 1 ยฝ tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Peber, efter smag
  • 1 hรธnsebouillonterning
  • 2 spsk frisk persille

Fremgangsmรฅde
 

  1. Start med at sรฆtte risene over og kog dem efter anvisningerne pรฅ posen.
    4 dl ris
  2. Forvarm ovnen til 210 grader med varmluft.
  3. Forbered grรธntsagerne. Pil lรธgene og skรฆr dem i tern. Skyl peberfrugterne, rens dem for kerner og skรฆr dem i grove tern. Pil hvidlรธgene og riv dem fint.
    2 lรธg, 2 rรธde peberfrugter, 2 fed hvidlรธg
  4. Varm olien op i en stor gryde, kom de hakkede lรธg og peberfrugter i og svits dem i ca. 5-10 minutter, eller til de falder sammen.
    2 spsk olivenolie
  5. Kom den hakkede kylling samt hvidlรธg i og svits det yderligere i 5 minutter, eller til kรธdet er brunet af. Kom paprika i, og svits det det i et minuts tid, pas pรฅ det ikke brรฆnder pรฅ i bunden.
    400 g hakket kylling, 2 ยฝ spsk paprika
  6. Tilsรฆt hakkede tomater, vand, salt, sukker, peber samt bouillon og bring det i kog. Smag til, skru ned for varmen og lad det simre i ca. ti minutter.
    1 ds hakkede tomater, 1 ยฝ dl vand, 1 ยฝ tsk salt, 1 tsk sukker, Peber, 1 hรธnsebouillonterning
  7. Find et ildfast fad frem, og fordel de kogte ris i bunden. Kom derefter kรธdsaucen ud over. Dรฆk fadet til med alufolie og stil det i den forvarmede ovn.
  8. Lad nu fadet stรฅ i ovnen i ca. 35 minutter ved 210 grader varmluft.
  9. Tag fadet ud af ovnen, og drys det med frisk finthakket persille, og server med det samme.
    2 spsk frisk persille

Nรฆringsindhold

Serving: 1personKalorier: 589kcalKulhydrater: 84gProtein: 27gFedt: 17gMรฆttet fedt: 4gFlerumรฆttet fedt: 3gEnkeltumรฆttet fedt: 9gTransfedt: 0.1gKolesterol: 86mgNatrium: 1321mgKalium: 1238mgFibre: 7gSukker: 11gA-vitamin: 4338IUC-vitamin: 93mgCalcium: 99mgJern: 4mg

Madelskernes Tips

Ingrediensnoter

Ris – Du kan bruge Basmati, Jasmin eller parboiled ris. Vรฆlg dem du bedst kan lide eller dem du har i skuffen derhjemme. Husk at det er vigtigt at skylle risene godt eller sรฆtte dem i blรธd inden de skal koges.ย 

Servering

Server som komplet mรฅltid eventuelt med en grรธn salat eller nogle kogte grรธnne bรธnner til.

Rester og genopvarmning

Man kan fint gemme eventuelle rester og genopvarme dem dagen efter. Du kan genopvarme dem i ovnen eller i mikrobรธlgeovnen.
Har du prรธvet opskriften?Fortรฆl os hvad du synes om den!

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Egevej 3, 6520 Toftlund

[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.