Opskrift på lækker og nem mad i fad med hakket kyllling og ris, peberfrugt og tomat. Det er en dejlig hverdagsret for hele familien, og serveres som komplet måltid, eventuelt med lidt ekstra grønt til.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 55 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4dlris
2løg
2røde peberfrugter
2fedhvidløg
2spskolivenolie
400ghakket kylling
2 ½spskpaprika, eller efter smag
1dshakkede tomater
1 ½dlvand
1 ½tsksalt
1tsksukker
Peber, efter smag
1hønsebouillonterning
2spskfrisk persille
Sådan gør du
Start med at sætte risene over og kog dem efter anvisningerne på posen.
4 dl ris
Forvarm ovnen til 210 grader med varmluft.
Forbered grøntsagerne. Pil løgene og skær dem i tern. Skyl peberfrugterne, rens dem for kerner og skær dem i grove tern. Pil hvidløgene og riv dem fint.
2 løg, 2 røde peberfrugter, 2 fed hvidløg
Varm olien op i en stor gryde, kom de hakkede løg og peberfrugter i og svits dem i ca. 5-10 minutter, eller til de falder sammen.
2 spsk olivenolie
Kom den hakkede kylling samt hvidløg i og svits det yderligere i 5 minutter, eller til kødet er brunet af. Kom paprika i, og svits det det i et minuts tid, pas på det ikke brænder på i bunden.
400 g hakket kylling, 2 ½ spsk paprika
Tilsæt hakkede tomater, vand, salt, sukker, peber samt bouillon og bring det i kog. Smag til, skru ned for varmen og lad det simre i ca. ti minutter.
1 ds hakkede tomater, 1 ½ dl vand, 1 ½ tsk salt, 1 tsk sukker, Peber, 1 hønsebouillonterning
Find et ildfast fad frem, og fordel de kogte ris i bunden. Kom derefter kødsaucen ud over. Dæk fadet til med alufolie og stil det i den forvarmede ovn.
Lad nu fadet stå i ovnen i ca. 35 minutter ved 210 grader varmluft.
Tag fadet ud af ovnen, og drys det med frisk finthakket persille, og server med det samme.
2 spsk frisk persille
Noter
Ingrediensnoter
Ris - Du kan bruge Basmati, Jasmin eller parboiled ris. Vælg dem du bedst kan lide eller dem du har i skuffen derhjemme. Husk at det er vigtigt at skylle risene godt eller sætte dem i blød inden de skal koges.
Servering
Server som komplet måltid eventuelt med en grøn salat eller nogle kogte grønne bønner til.
Rester og genopvarmning
Man kan fint gemme eventuelle rester og genopvarme dem dagen efter. Du kan genopvarme dem i ovnen eller i mikrobølgeovnen.